YAŞAM - YEME - İÇME

Kabaklı milföy kiş tarifi

Son derece lezzetli ve pratik olan kişi bu sefer milföyle yapmaya ne dersiniz? Üzerini, mevsim sebzelerinden kabakla süsleyeceğiniz yapımı son derece kolay bu kişle hem gözlerinize, hem midenize ziyafet çekebilirsiniz

profil
Sinem Çapraz
31.07.2022
Kabaklı milföy kiş tarifi
  • 10 adet milföy hamuru
  • Milföy hamurlarını açmak için iki yemek kaşığı un
  • 4 adet kabak
  • 100 gr. lor peyniri
  • 200 gr. eski kaşar
  • 15 yaprak taze nane
  • Tuz, karabiber

 

Üzeri için

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 adet yumurta

  • Un serptiğiniz tezgahta milföy hamurlarını uçlarından birbirine yapıştırarak, üzerine de un serperek merdaneyle açın ve bütün hamur haline getirin. 24 cm.’lik bir kalıba, açtığınız tart hamurunu yerleştirin ve çatal yardımıyla delikler açın.
  • İç harcı için kabakları ince halkalar şeklinde doğrayın.
  • Tart hamurunun altına peynirleri serpin, üzerine kabakları ve nane yapraklarını ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Yumurta ve kremayı ayrı bir kapta çırpın ve bu karışımı da kabakların üzerine dökün.
  • 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirin.
Önceki ve Sonraki
Haberler