YAŞAM - YEME - İÇME

İtalyan kurabiyesi ‘Cantuccini’ tarifi

Hafta sonu evinizi mis gibi kurabiye kokusu sarmasına ne dersiniz? Kıtır kıtır, içi kuruyemiş dolu İtalyan kurabiyesi ‘Cantuccini’nin tarifini şef Şükrü Kıyaklı verdi. Afiyet olsun…

profil
Şükrü Kıyaklı
11.03.2022
İtalyan kurabiyesi ‘Cantuccini’ tarifi
  • 325 gr. un
  • 225 gr. toz şeker
  • 25 gr. tereyağ
  • 3 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • 17 gr. kabartma tozu
  • 200 gr. badem /fındık/fıstık/kuru meyve

  • Çerezler haricinde tüm malzemeleri çırpma kabına veya elle yoğuracağımız bir mutfak kabına koyup iyice yoğurun.
  • Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  • Ardından içerisine çerez olarak ne kullanmak istiyorsak onlardan ilave edeceğiz ya da kuru meyve koyabiliriz.
  • Hamuru hafif un serptiğimiz tezgaha alıp ikiye ya da üçe bölüp (fırın tepsimizin uzunluğuna göre) baton hale getireceğiz. Daha sonra yağlı kağıtlı tepsiye alıp hafif hafif bastırıyoruz. Yassı bir şekil elde ediyoruz.
  • Ardından önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirip tezgaha alıyoruz.
  • Doğrama tahtasının üzerine soğutmadan alıp ince ince dilimleyip tepsiye tekrar diziyoruz.
  • Amacımız kurabiyelerimizi kurutmak, daha kıtır olmasını sağlamak.
  • Tepsiye dizdikten sonra yine 190 derece fırında dört dakika bir tarafını tutup yönlerini ters çevirip diğer tarafını da dört dakika tuttuktan sonra oda sıcaklığında soğumasını bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki
Haberler