YAŞAM - YEME - İÇME

İstanbul'da 3 gurme menü

Menülere bahar geldi! Dünyaca ünlü konuk şeflerden, İngiliz çay ritüeline farklı alternatifleri not alın...

profil
BT Ekip
10.03.2020
İstanbul'da 3 gurme menü

Dünyaca ünlü Fransız şef Bruno Doucet11 – 12 Mart’ta Neni Brasserie’ye konuk oluyor. Paris’in ünlü restoranı La Régalade’nin Fransız şefi 2 gün boyunca Neni Brasserie’ye özel hazırlayacağı menüsü ile hünerlerini sergilemeye hazırlanıyor. Şefin özel menüsünde; Fransız mutfağının sevilen lezzetleri başta olmak üzere, La Régalade’nin menüsünde yer alan ve Bruno Doucet’in ülkesinden getireceği taptaze malzemeler ile hazırlayacağı nefis tabaklar bulunuyor. Paris’in en başarılı restoranlarından “La Régalade Ier” ve “La Régalade Conservatoire’nin” sahibi Bruno Doucet, kendisini Bistro ve gastronomik kelimelerinden türetilmiş ve Fransızca kökenli bir kelime olan ‘Bistronomik’ bir şef olarak tanımlıyor. Bistronomi’nin açılımı ise; dekorasyonun ikinci planda olduğu bir ortamda kaliteli yemek ve servisin önemsendiği yeme- içme mekanları olarak açıklanıyor. 

Adres: : Haldun Taner Sokak No: 7/1 Caddebostan
Telefon: 0216 407 10 43


St. Regis Brasserie, geleneksel St. Regis Çay Saati Ritüeli ile misafirlerini seçkin bir çay saati buluşmasına davet ediyor. Mart ayı boyunca Kadınlar Günü’ne özel sunumu, ayrıcalıklı fiyatları ve zenginleştirilmiş lezzetleriyle “Lady Astor” menüsü her gün saat 15:00 – 18:00 saatleri arasında St. Regis Brasserie’de misafirlerini bekliyor. Efsaneye göre Bedford Düşesi tarafından 1800’lü yılların ortalarında başlatılan öğleden sonra çay partileri, dünyadaki tüm St. Regis otelleri tarafından sahiplenildi ve her otelin geleneklerine sadık kalarak devam ettirdikleri bir ritüel haline dönüştü. Sommelierler tarafından özenle seçilmiş, geniş çay çeşitleri, tatlı ve tuzlu birbirinden enfes atıştırmalıklar ve çok daha fazlasını barındıran “Lady Astor” menüsü Keyifli sohbetlerinize eşlik etmek için Lady Astor menüsü sınırsız çay ve kahve servisi ile Mart ayı boyunca kişi başı 90 TL’den sunuluyor.

Adres: The St. Regis Istanbul Mim Kemal Öke Cad. No: 35, Nişantaşı, İstanbul

Telefon: 0212 368 08 08


Wish More Hotel İstanbul'da Mart ayı menüsünde, kremalı badem sosla lezzetlendirilen pancarlı gnocci, misafir lezzet olarak otel mutfağına konuk oluyor. İlk olarak İtalya’nın Tuscany bölgesinde ortaya çıkan pancarlı gnocci, orijinalinde patatesle hazırlanan bir lezzet olarak biliniyor. Bölgeye özel olarak pancar sebzesinin eşlik ettiği lezzet, özel sosuyla farklı bir tat oluşturuyor. Eşsiz lezzetin hazırlık aşamasında patates ve pancar haşlandıktan sonra harmanlanıp isteğe göre şekillendiriliyor. Suda pişirilmesinin ardından tabağa alınan gnocci, badem sütü, krema, tereyağı, parmesan peyniri ve ada çayıyla hazırlanan özel sosu ile servise hazır hale getiriliyor. Wish More Hotel İstanbul’un zengin menüsünün bu ayki yıldızı Pancarlı Gnocci, İtalyan mutfağı severleri, bu eşsiz lezzetin farklı yorumunu deneyimlemeye davet ediyor.

Adres: Kocatepe Mah. Cicoz Yolu Cad. No: 207 Bayrampaşa – İstanbul

 

 

 


Önceki ve Sonraki
Haberler