YAŞAM - YEME - İÇME

Badem sütü ve bademli smoothie tarifi

Badem sütü hayvansal gıda tercih etmeyenler ve laktoz hassasiyeti olanlar için en lezzetli seçeneklerden. Bloom&Bake şefi Şükrü Kıyaklı badem sütü yapımını anlattı ve pratik bir smoothie tarifi paylaştı.

profil
Şükrü Kıyaklı
31.03.2020
Badem sütü ve bademli smoothie tarifi

 


 

Malzemeler:

  •  2 su bardağı çiğ badem
  •  6 su bardağı su 

 

Yapılışı:

  • Öncelikle bademleri yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve yaklaşık 12-15 saat bekletin. (Bu işlemi akşamdan yapıp sabaha kadar geçen sürede de ayarlayabilirsiniz.) 
  • 12-15 saat beklemiş bademleri süzüp tekrar üzerine sıcak su koyarak 20 dakika daha bekletin ve ardından kabuklarını soyun. 
  • Kabukları soyulan bademleri robota alın ve üzerine 6 su bardağı yaklaşık 1200 gr su koyup bademler öğütülünceye kadar çekin. 
  • Robotta kıvam alıp pürüzsüz bir hal alıcaktır, fakat güzel sonuç alamadıysanız  blender ile de bu işlemi yapabilirsiniz. 
  • Robot işlemi bittikten sonra tülbent yardımı ile güzelce süzüp posasından ayırınız. 
  • Süzdükten sonra kavanoza veya cam şişeye koyup dolapta muhafaza edebilirsiniz.


Notlar:

  • Badem sütünüzü yaparken kıvamı koyu gelir ise ekstra su ilavesi yaparak kıvamını ayarlayabilirsiniz. 
  • Bademlerinizin kabukları soyulmaz ise sıcak su işlemini tekrarlayabilirsiniz . 
  • Badem sütünüzü tatlandırmak için robotto çekerken bal, çekirdekleri çıkarılıp yumuşatılmış hurma, tarçın,          vanilya (çubuk) kakao, pekmez, keçiboynuzu tozu ekleyebilirsiniz.
  • Sütünüz hazır olduktan sonra dolapta muhafaza ediniz. 

Malzemeler:

  •     250 ml badem sütü 
  •     Yarım muz 
  •     İki adet buz 
  •     Bir çorba kaşığı yulaf ezmesi 
  •     Bir çorba kaşığı yaban mersini 
  •     Tatlandırmak isterseniz bir çay kaşığı bal 


Yapılışı:

  •     Tüm malzemelerinizi blender, robot ya da smoothie makinesine koyup kıvam alıncaya kadar çekin. 
  •      Kıvamlı bir durum olunca bardağınıza koyup servis edebilirsiniz.
  •     Ara öğünlerde, kahvaltılarda, spor sonrası tüketebileceğiniz ve kolaylıkla yapabileceğiniz smoothie  hazırlayabilirsiniz. 
  •     İçerisine yaban mersini veya muz yerine mevsimsel olarak armut, çilek vs meyveler de koyabilirsiniz . 
  •     Tatlandırmak için hurma, keçiboynuzu unu, kuru üzüm veya pekmez de kullanabilirsiniz.

Bonus: Bademli erikli kek tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog