YAŞAM - YEME - İÇME

Serinleten, ev yapımı cool lime dondurma tarifi

İçerken serinleten cool lime’ı artık dondurma olarak da yiyebileceksiniz. Taze nanenin dondurmadaki uyumunu çok seveceksiniz. Okan Filizçay, daha ekşi bir tat isteyenlerin limon yerine misket limonu da kullanabileceğini söylüyor

profil
BT Ekip
3.08.2025
Serinleten, ev yapımı cool lime dondurma tarifi

1 su bardağı: 200ml

 

  • 1 su bardağı limon suyu (lime daha ekşi olduğu için isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt da olur)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam ince doğranmış taze nane (sadece yaprakları)
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket krema/200 ml (2-3 dakika çırpıp kabartarak kullanıyoruz)

Krema hariç tüm malzemeleri güzelce çırparak karıştırıyoruz.

Mikserle çırptığımız kremayı spatula ile yavaşça karıştırarak ilave ediyoruz.

Üzerini streçle ya da buzdolabı poşetiyle kapatıp birkaç saatliğine dondurucuya gönderiyoruz.

Dondurucudan çıkarıp mikserle çırpıp tekrar dondurucuya…

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler