YAŞAM - YEME - İÇME

Pancar turşusu nasıl yapılır?

Ev turşusu bağışıklığı güçlendiren başlıca lezzetlerden... Ceren Demirel yalnızca 4 günde kıvam alan pratik ve lezzetli bir pancar turşusu tarifi paylaştı.

profil
Ceren Demirel
15.03.2020
Pancar turşusu nasıl yapılır?

Evet biliyorsunuz, başta corona virüsü olmak üzere çokça virus dolaşmakta bu ara. Bağışıklığımızı güçlü tutarak vücudumuzun savaşma gücünü arttırabiliriz. Bunu da yediklerimizle sağlamak mümkün. Sofralarınızda elinizden geldiğince renkli besinler olmasına özen gösterin. Bu pancar turşusunu tüm kış buzdolabında bulundurmaya çalışıyorum. Bazen salatalara ilave ediyorum bazen de tek yiyorum.

Malzemeler:
•    4-5 adet orta boy pancar
•    2-3 diş sarımsak
•    1 tatlı kaşığı kaya tuzu
•    Yaklaşık ½ su bardağı elma sirkesi

Yapılışı:
•Pancarların kabuklarını iyice yıkayıp tertemiz edin.
•Düdüklü tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ve birazcık da sirke ilave edin.
•Düdüklüde kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika pişirin. Suyunu dökmeyin.
•Mümkün olan en sıcak haliyle pancarların kabuğunu soyup büyüklüğüne göre 4'e ya da 6'ya bölüp bir kavanoza yerleştirin.
•Koyduğunuz kavanozun yarısından fazlasına gelecek kadar haşladığınız sudan ekleyin, kavanozun kalan bölümünü de elma sirkesiyle doldurun.
•Sarımsak ve kaya tuzunu ekledikten sonra kavanozun kapağını kapatıp ters çevirin.
•1 gün dışarda kalsın sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Turşunuz 4-5 güne hazır!
 

Önceki ve Sonraki
Haberler