YAŞAM - YEME - İÇME

Nohutlu ve zerdeçallı pancake tarifi

Michelin yıldızlı mutfakların şefi Ece Alaybeyoğlu, unsuz tarif arayanlar için şaşırtıcı bir lezzet paylaştı... Afiyet olsun!

profil
BT Ekip
11.08.2021
Nohutlu ve zerdeçallı pancake tarifi
  • 3 yemek kaşığı Nohut Unu
  • 1  tatlı kaşığı Zerdeçal
  • ½  çay kaşığı Soğan tozu
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı Süt
  • 1 çay bardağı Yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gr Beyaz Peynir (Ezine Peyniri)
  • 15 adet Cherry Domates
  • ½ demet Taze Nane
  • 10 adet Kuşkonmaz
  • 1 adet Lime
  • 250 gr Haşlanmış Nohut
  • 2 çay kaşığı tütsülenmiş Biber Tozu (Smoked Paprika)
  • 20 gr Sıvıyağ

  • Haşlanmış nohutları yağ ve biber tozuyla karıştırıp fırında  170 C derecede 20 dakika pişirin. Eğer daha kıtır tercih ederseniz 10 – 15 dakika daha verebilirsiniz.
  • Pancake için bütün malzemeleri iyice karıştırın. Karışım 15 dakika dinlendikten sonra kreplerinizi tavada yapmaya başlayabilirsiniz.
  • Kuşkonmazların kalın kısımlarını kesin. Yağladığınız tavada orta ateşte 5 dakika kadar pişirin.
  • Domatesleri yıkayıp ortadan kesin. Tuz ve lime suyuyla marine edin.
     

Pişirmiş olduğunuz pancake’i tabağa açın, yarısına kuşkonmaz, nohut, domates, peynir ve taze naneyi yerleştirin ve diğer yarısını üstüne kapatın. Yanında tahin ve yoğurt sosuyla servis edebilirsiniz.

Bonus: Şekersiz fıstık ezmeli muzlu pankek tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler