1 su bardağı: 200 ml
Sütlü muhallebi için:
Vişneli muhallebi için:
Sütlü muhallebi ve vişneli muhallebi için verilen malzemeleri ayrı tencerelerde bir araya getirip orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
Koyulaşıp göz göz olunca ikisini de ateşten alıyoruz. Herhangi bir kalıba birer kepçe halinde sırayla, dağınık şekilde aktarıyoruz. (Ben 30 cm’lik büyük baton kalıp kullandım. O nedenle de beyaz muhallebiyi x2 kat fazla malzemeyle pişirdim)
Kalıbı buz dolabı poşetiyle kaplamanız, kolay çıkarmanızı sağlayacaktır. Poşet kullanmayacaklar kalıbı öncesinde suyla ıslatmalı.
Buzdolabında en az üç saat kaldıktan sonra servis edebilirsiniz. Ne kadar çok kalırsa o kadar kolay şekil alır.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.