YAŞAM - YEME - İÇME

Lorlu kurabiye tarifi

Kahvaltı sofraları ve çay saatleri için çok lezzetli bir tuzlu kurabiye tarifine ne dersiniz? İdil Yazar lor peynirini portakal ve limon kabukları ile buluşturan bir kurabiye tarifi paylaştı.

profil
İdil Yazar
8.04.2019
Lorlu kurabiye tarifi

Kurabiye denince akla genellikle çikolata, fındık, fıstık ya da meyve gibi tatlı malzemeler gelir. Kahvaltı sofraları ve çay saatleri için çok lezzetli bir tuzlu kurabiye tarifine ne dersiniz? İçinde lor peynirini portakal ve limon kabukları ile buluşturan nefis bir kombinasyon olan lorlu kurabiye, çat kapı gelen misafirleriniz için de hazırlayabileceğiniz bir tarif. Hadi gelin, sözü daha fazla uzatmayalım ve lorlu kurabiye tarifi için ihtiyacınız olan malzemelere göz atarak başlayalım… 


Malzemeler


•    250 gram lor peyniri
•    ½ bardak toz şeker
•    1 bardak tereyağı (eritilmiş)
•    2 bardak un
•    1 portakal kabuğu rendesi
•    1 limon kabuğu rendesi
•    1 adet yumurta
•    1 paket hamur kabartma tozu


Nasıl yapılır?


•    Lor peynirini çatalla ezin. 
•    Şekeri ekleyin ve şeker peynirin içerisinde eriyene kadar çırpın. 
•    Ardından yağ, yumurta, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyip her şey karışana kadar çırpmaya devam edin. 
•    Son olarak un ve kabartma tozunu üç defada ekleyip çırpmaya devam edin. 
•    Hazırlamış olduğunuz hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin. 
•    Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 
•    Üzerlerine toz şeker serpin. 
•    Tepsiyi önceden ısıtılmış 175 derece fırına verin ve yaklaşık 15 dakika pişirin. 


      Afiyet olsun. 

Önceki ve Sonraki
Haberler