YAŞAM - YEME - İÇME

Kuşkonmazlı yumurta tarifi

A ve C vitamini, Selenyum ve Beta Karoten bakımından zengin olan antioksidan özellikli Kuşkonmaz ile pratik ve doyurucu bir tarif... Ceren Demirel paylaştı.

profil
Ceren Demirel
04.04.2021
Kuşkonmazlı yumurta tarifi

•    4 adet yumurta
•    4-5 adet kuşkonmaz
•    1 küçük boy kuru soğan
•    Birazcık peynir
•    Tuz & karabiber

 


•    Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
•    Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında hafif pembeleştirin.
•  Kuşkonmazların kök tarafından 2 cm kadarını kesip atın. Gövdesi kalınsa sebze soyacağı ile ince bir tabaka soyun.
•    Kuşkonmazları da tavaya ilave edin. Onlar da yumuşasınlar.
•   O sırada yumurtaları bir kasede kırın. Tuz ve karabiber ekleyip çatalla ya da bir çırpıcıyla güzelce çırpın.
•   Sotelediğiniz sebzelerin üzerine yumurtaları dökün. Biraz da peynir rendesi ilave edin ve fırına verin.
•    4-5 dakika fırında pişip hafif de kabardıktan sonra yumurtanız hazır. Afiyet olsun...

Bonus: Karnabahar pizza nasıl yapılır?
 


Önceki ve Sonraki
Haberler