YAŞAM - YEME - İÇME

Karnabahar pizza nasıl yapılır?

Son yıllarda artık hepimiz az çok glütenin zararlarından haberdar olduk ve mümkün olduğunca glüten tüketiminden kaçmaya çalışıyoruz. Lakin çok sevdiğimiz lezzetler var. Pizza da onlardan biri. Bu hafta size vicdanımızı sızlatmayacak bir pizza tarifi vereceğim çünkü tabanı karnabahardan olacak.

profil
Ceren Demirel
27.02.2021
Karnabahar pizza nasıl yapılır?

•    1 top karnabahar
•    1 adet yumurta
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    Sarımsak & soğan tozu (isteğe bağlı)
•    100 gr kadar kaşar ya da mozzarella 

Üst süslemesi için:
•    1 ½ kaşık salça
•    2 yemek kaşığı su
•    Kekik 
•    1 sarımsak püresi
•   Kalan süsleme malzemelerinizi damak tadınıza göre normal pizzadaki gibi şekillendirebilirsiniz. Kaşar, mantar, mısır, domates, zeytin, soğan, fesleğen gibi dilediğiniz malzemeyle tatlandırabilirsiniz.


• Karnabaharı küçük ağaççıklara ayırıp yıkayın ve buharda yaklaşık 6-7 dakika haşlayın.
• Karnabaharın hepsini alıp rondodan geçirin, iyice ezilsinler.
• Ufalanmış karnabaharı elinizle ya da temiz bir mutfak bezine sararak iyice sıkın, suyu gitsin.
• Karnabaharlara yumurta, kaşar, sarımsak & soğan tozu ve zeytinyağını katıp hamur haline getirin.
• Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak ve ince şekilde elinizle bastırarak yayın.
• 180° ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
• O sırada salça, su, kekik ve sarımsağı güzelce karıştırın.
• Fırından çıkmış karnabahara sosu güzelce sürüp, devamını dileğiniz malzemelerle süsleyin.
• Süslediğiniz pizzayı tekrar fırına verip bir 10 dakika daha pişirin. Sağlıklı, besleyici ve doyurucu pizzanız hazır! :)

Bonus: Karnabahar çorbası nasıl yapılır?


Önceki ve Sonraki
Haberler