YAŞAM - YEME - İÇME

Kirazlı yoğurtlu dondurma tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma aslında evde, makinasız da kolaylıkla yapılabilir. Yoğurt ve meyve ile yapılan bu sağlıklı dondurmayı dilerseniz parça çikolatalı ve çikolata soslu da yapabilirsiniz. Vacilando şefi Özge Kırış püf noktalarıyla paylaştı.

profil
BT Ekip
13.06.2021
Kirazlı yoğurtlu dondurma tarifi
  • 1.5 su bardağı ayıklanmış kiraz⠀
  • 1/2 su bardağı süzme yoğurt ⠀
  • 1 çorba kaşığı bal⠀

 

İsteğe bağlı ekleyebilirsiniz:

  • 5 yemek kaşığı damla bitter çikolata⠀
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı⠀

1. Kirazların çekirdeklerini çıkarıp dondurun. ⠀

2. Kiraz, süzme yoğurt ve balı blendera koyup iyice çekin ve buzluğa koyun. ⠀

3. Benmaride çikolata ve yağı eritip karıştırın ve biraz soğutun. ⠀

4. Dondurmanın üzerine dilediğiniz kadar dökün. Çikolata sos ile servis etmek isterseniz bir kısmını sonrası için ayırabilirsiniz. ⠀

5. En az 4 saat buzlukta bekletin ve servis etmeden 30-45 dakika önce tekrar blenderdan geçirip buzluğa koyun. ⠀

6. Kalan çikolatayı benmaride eritip biraz soğuttuktan sonra buzluktan çıkan dondurmanın üzerine döküp kirazlarla süsleyerek servis edin. ⠀

Bonus: Supangle nasıl yapılır?


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog