YAŞAM - YEME - İÇME

Supangle nasıl yapılır?

Pürüzsüz, ağızda eriyen çikolata tadıyla en sevilen lezzetlerden biri olan supangle evde yapabileceğiniz hafif tatlılardan... Bu tarifi kaşık kaşık yemekten kendinizi alıkoyamayacaksınız. Vacilando Şefi Özge Kırış paylaştı...

profil
BT Ekip
13.05.2021
Supangle nasıl yapılır?

2 adet yumurta
1/3 su bardağı şeker
1/3 su bardağı kakao
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tutam tuz
2 su bardağı süt
1.5 küçük tablet çikolata (%70 bitter)


1. Yumurtalarınızı bir kaseye kırın. ⠀
2. Bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. ⠀
3. Şeker, kakao, nişasta ve tuzu altı kalın bir sos tenceresine koyun. ⠀
4. Sütün yarısını ekleyip çırpıcı ile karıştırın. ⠀
5. Sütün kalanını da ekleyip çırparak homojen hale getirin. ⠀
6. Orta ateşte, kenarlarından baloncuklar çıkana kadar spatulayla kenarlarını ve dibini karıştırın. ⠀
7. Kısık ateşte 2 dakika kaynatın. ⠀
8. Sürekli olarak karıştırarak yavaş yavaş yumurtanın içine dökün. ⠀
9. Yumurtalı karışımınızı tekrar tencereye alıp kısık ateşte 30 saniye sürekli karıştırın. ⠀
10. Ocağın altını kapatıp içine çikolatayı ekleyin. ⠀
11. Kaselere bölüştürüp buzdolabında soğutun. 
12. Üzerini süsleyerek servis edin.

Bonus: Panna Cotta nasıl yapılır?


Önceki ve Sonraki
Haberler