Hamur için:
(Hamur için tüm malzemeler soğuk olmalı)
Beğendi için:
Et için:
Öncelikle işe, patlıcanlarımızı delip 200 derecedeki fırında 1 saate yakın pişirmekle başlıyoruz. (Direkt hazır köz patlıcan da kullanabilirsiniz)
Bu sırada hamurumuzu yapıyoruz. Tüm malzemeler soğuk olmalı.
Robotumuzda tuz ve unu 1-2 tur çevirdikten sonra tereyağımızı atıyoruz. Aralıklı olarak çalıştırıyoruz. Kum gibi olmalı. Son olarak da yumurtamızı ve az az soğuk suyu ekleyip 1-2 dakika tekrar çeviriyoruz.
Hamuru toparlayıp 30 dakikalığına dolapta dinlendiriyoruz.
Hamuru düz hale getirip tart kalıbımıza dikkatlice seriyoruz. Tabana çatalla delikler açıyoruz. Etimizi hazırlarken hamuru dondurucuya atıyoruz.
Beğendi için; yağımızı eritince unu ilave edip yakmadan kavuruyoruz. Üzerine kabuklarını temizlediğimiz patlıcanları ve sonrasında da kaşar peyniri ekliyoruz. En son sütünü döküp karıştırıyoruz.
Et için; soğan ve eti yağda pişirmeye başlıyoruz. Et suyunu bırakmaya başlayınca orta ateşte kapağını kapatıp suyunu tekrar çektiriyoruz. Etler yumuşayınca da küpler halinde doğradığımız biberi, domatesi, salçayı, baharatları ve suyunu ilave ediyoruz. Bu şekilde diğer malzemeler de pişince tamamdır.
Hamurun ortasını kabarmaması için çiğ nohutla doldurup fırına gönderiyoruz. 190 derecede alt üst ısınmış fırında biraz kızarana kadar pişmesi yeterli.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.