Kivi ödem azaltıcı etkiye sahiptir. Beslenme uzmanları, kivinin potasyum minerali içerdiği için kan basıncını düzenlemeye ve fazla sodyumu atmaya yardımcı olabileceğini ve böylece ödemi azaltabileceğini belirtiyor. Bu, özellikle bol miktarda et, balık ve işlenmiş gıda tükettikten sonra tüketildiğinde geçerlidir, çünkü sodyum alımını orta derecede azaltabilir.
Kivi, sindirime yardımcı olan ve gastrointestinal hareketliliği artıran enzimler açısından zengindir. Beslenme uzmanları ayrıca, yemeklerden sonra kivi tüketmenin proteinin parçalanmasına, gastrointestinal rahatsızlıkların azaltılmasına ve şişkinlik ve hazımsızlık gibi semptomların iyileştirilmesine yardımcı olabileceğini belirtiyor. Ağır yemeklerden sonra kivi yemek sindirimi ve metabolizmayı iyileştirebilir.
Yukarıdakilere ek olarak, kivi mükemmel sindirim özelliklerine sahiptir. Kivi enzimi kalori depolamayı iyileştirmede iyi bir yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda günlük sebze alımı yetersiz kaldığında ve kabızlık ve şişkinlik gibi sorunlar ortaya çıktığında, içindeki yüksek diyet lifi bağırsak peristaltizmine yardımcı olabilir, bağırsak hareketlerini düzenleyebilir ve kabızlığı iyileştirebilir.
İltihaplanma genellikle obeziteye katkıda bulunan bir faktördür. Beslenme uzmanları ayrıca yeşil kivinin serbest radikallerle mücadelede güçlü bir yardımcı olduğunu da belirtiyor. Izgara ve kızartma gibi yüksek sıcaklıkta, karbonize edilmiş yiyecekler genellikle aşırı serbest radikal üretir. Bu nedenle, vücudun antioksidan kapasitesini artırmak ve serbest radikal hasarıyla mücadele etmek için C vitamini ve polifenoller açısından zengin kivi tüketmek tavsiye edilir.
Nişastalar, hamur işleri ve hatta şekerli içecekler lezzetli olabilir, ancak aynı zamanda sağlık riskleri de oluşturabilirler. Yüksek şekerli bir beslenme düzeni, sadece kan şekerinde ani dalgalanmalara neden olarak yorgunluk ve konsantrasyon eksikliği gibi sağlık sorunlarına yol açmakla kalmaz, aynı zamanda iştahı etkileyerek obezite riskini de artırabilir. Kan şekeri dalgalanmalarını yönetmek için beslenme uzmanları, kan şekerini dengeleyebilen ve buna bağlı iltihabı azaltabilen kiviyi daha fazla tüketmenizi öneriyor.