EN ÇOK
OKUNAN
YAŞAM - YEME - İÇME

Eve servis en iyi 10 sütlü tatlı

Bu hafta sizler için İstanbul'un en sevdiğimiz sütlü tatlılarını bir araya getirdik. Tatlı krizlerinin en masumu olan sütlü tatlılar ile siz de kendinizi ödülllendirin... Afiyet olsun.

profil
BT Ekip
22.01.2021
Eve servis en iyi 10 sütlü tatlı

Üç kuşaktır hizmet veren Kaçkar Muhallebicisi, Etiler'in ünlü lezzetlerinden... Kazandibi, fırın sütlaç ve tavukgöğsü gibi bilinen tatlıların yanı sıra tahinli, haşhaşlı, incirli muhallebi gibi çok sevilen tarifleri var. Yemek Sepeti üzerinden sipariş verebilirsiniz.


Yugoslavya’dan ağabeyi ile henüz 7 yaşında iken İstanbul’a göç eden Zeynel Bölükbaşı’nın o günün şartlarında elle çevirme usulü yaptığı dondurmalar kısa sürede İstinye yalı sakinleri arasında tutkuya dönüştüğünde yıl 1925’tir.Zeynel Muhallebicisi o günden bugüne, yenilenen tarifleri ile hizmet veriyor. Süt Pembe, Kadayıflı Muhallebi ve Lezzet Sefası gibi özel lezzetleri var. İnternet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz (www.zeynel.com.tr).


Anadolu Yakası'nın en sevilen pastanelerinden olan Ceviz Ağacı, pastane ürünleri kadar sütlü tatlıları ile de beğeni topluyor. İncirli Cevizli Muhallebi,  Moist Üç Kırmızı Meyve, Pepeçura gibi farklı sütlü tatlılar bulmak mümkün. Anadolu Yakası'nda her yere 75 TL üzerine ücretsiz teslimat sağlıyorlar. İnternet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz (www.cevizagaci.com)


1938 yılında İzmir Kemeraltı’nda başlattığı tatlı serüveni, bugün 45 ilde 150’ye yakın mağazası, üç bine yakın çalışanı ve on binlerce misafiriyle sürdüren Özsüt'e Yemek Sepeti üzerinden ulaşabilirsiniz. Hem pastaları hem de sütlü tatlıları ile en sevilenler arasında...


Beyaz Fırın'ın hikayesi, 1800'lerin ortasında, Balat'ta başladı. büyük dede Kozma Stoyanof'un ailesini geride bırakarak amcalarının yanına gelip yerleştiği Balat'ta açtığı simitçi dükkanı, ardından yanına yerleşen ailesinin ve Beyaz Fırın'ın 5 nesillik hikayesinin doğduğu yer oldu. İstanbul'da pek çok şubesi bulunan Beyaz Fırın'da unlu mamuller, pastalar ve sütlü tatlılar kadar mezeler de beğeniliyor. Türkiye'nin her yerine kargo ile gönderi yapıyor (www.beyazfirin.com).


1982 yılında İzmir Kemeraltı'ndaki 18 metrekarelik küçük bir dükkanda keşkül, fırın sütlaç, karadut şerbeti ve karadut dondurması ile üretime başlayan Bolulu Hasan Usta, 1997 yılında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde Türkiye'nin ilk tatlı fabrikasını kurdu. Türkiye'nin pek çok ilinde şubesi olan Bolulu Hasan Usta'nın lezzetlerine Yemek Sepeti üzerinden ulaşabilirsiniz.


Sütiş’in tatlı hikayesi Mevlüt Kocadağ ile başlıyor. Mevlüt Kocadağ, 1850’li yıllarda şimdi Gürcistan topraklarında yer alan Batum şehrinde yaptığı pasta ve hamur işleri ile meşhur olan Hacı Mehmet Ağa’nın torunu ve aynı dönemde yaptığı sütlü tatlılarla meşhur olan Sütçü Ahmet’in damadıdır. Mevlüt Kocadağ 1953 yılında genç yaşında aile şirketinden ayrılıp ilk Sütiş’i Nişantaşı’nda kurarak bugünkü Emirgan Sütiş’in temellerini attı. Sütiş, yarım asırlık muhallebicilik serüveninde, Nişantaşı’ndan sonra 1982 yılında Taksim şubesinin de açılmasıyla artık İstanbul’un en bilinen muhallebicilerinden biriydi… Sütiş’in Boğaz ile komşuluğu ise 1986 yılında Emirgan’da başladı ve artık o Emirgan Sütiş’ti; sütlü tatlılarının yanında zengin yemek menüsü ve kendi çiftliğinden gelen kahvaltılıklarıyla öne çıkarak oluşturduğu farklı konseptiyle en sevilen adresler arasında. Emirgan Sütiş, kendi çiftliğinden elde ettiği manda ve inek sütü ile geleneksel Türk sütlü tatlıları ile yarım asırdır İstanbullular'ın en tatlı anılarını yaşatmaya devam ediyor. Yemek Sepeti üzerinden sipariş verebilirsiniz.


Henüz 17 yaşında Balkan Savaşları nedeniyle Arnavutluk'tan göç eden Merhum Hacı Şakir Göçmen tüm zorluklara rağmen 16 yıl sonra 1928'de bugünkü merkez şube olan İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Tarihi Sarıyer Muhallebicisi'ni kurmuş. Tariflerini Zekeriyaköy'de bulunan çiftliklerinden elde edilen ürünler ile hazırlıyorlar. Sarıyer, Bahçeköy ve Zekeriyaköy'de şubeleri var. Yemek Sepeti üzerinden sipariş verebilirsiniz. 


Kasımpaşa'da küçük bir dükkanda başlayan ve 85 yıllık bir İstanbul geleneği olan Saray Muhallebicisi, ürünlerini kendi mandırasından elde ettiği manda sütü ile hazırlıyor. Glutensiz alternatifler de var. Yemek Sepeti üzerinden sipariş verebilirsiniz.


Kurtuluş'ta küçük bir dükkanda hizmet veren Göreme Muhallebicisi, İstanbul'un sembolik mekanlarından... Sütlü tatlıları kadar, çorbaları da seviliyor. Yemek Sepeti üzerinden sipariş verebilirsiniz. 

Bonus: Eve servis en iyi 10 mantı


Önceki ve Sonraki
Haberler