YAŞAM - YEME - İÇME

Eve servis 5 iftar menüsü

İstanbul'da Karadeniz mutfağından Özbek pilavına, zeytinyağlılardan odun ateşinde dönere farklı seçenekler ile öne çıkan 5 alternatif Ramazan menüsünü editörümüz Çağla Meknuze bir araya getirdi.

profil
BT Ekip
1.05.2021
Eve servis 5 iftar menüsü

1995 yılından bu yana Adana ve Tarsus yöresi et yemeklerinin geleneksel lezzetlerini modern bir sunumla günümüze taşıyan Köşebaşı, 1999 yılında Conde Nast Traveller dergisinin 14 bin üyesi tarafından oluşturulan “Dünyanın En İyi 50 Restoranı” listesinde Türkiye’yi temsil etti ve 2003 yılında Time dergisinde “İstanbul’daki En İyi Kebap Restoranı” olarak yer aldı. Köşebaşı'nın tek, iki ve dört kişilik menü seçeneklerine Ramazan ayı boyunca Yemeksepeti, Getiryemek ve Fuudy paket servis kanallarından ulaşabilirsiniz. 

2 KİŞİLİK İFTAR TABAĞI: Hurma, kuru kayısı, bal, tereyağı , tulum peyniri, pastırma, zeytin, süzme yoğurt, mercimek çorbası. SALATALAR: Gavurdağı ve Toros ANA YEMEK : Köşebaşı Kebap (acılı / acısız) tavuk şiş. TATLILAR: Güllaç - dondurmalı irmik. İÇECEK: 1 lt meşrubat FİYAT: 300 TL


1998 yılında expat olarak Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen Arzu Gasimova, kurumsal hayatın yorgunluğu yemek yaparak atarken yolu Mutfak Sanatları Akademisi ile kesişmiş. Evde verdiği yemek davetleri kulaktan kulağa yayılınca bu işi profesyonel olarak yapmaya başlamış.Paskalya, Noel, Yılbaşı ve Ramazan gibi özel günler için özel menüler hazırlıyor. Tadım partileri düzenleyen ve catering hizmeti de sunan Cook Me Eat Me!ye instagram hesabı üzerinden ulaşabilirsiniz. Ramazan menüsünde; Ezogelin çorba, limonlu enginar, kabak muffin, taze fasulye, börek, Hünkar Beğendi (veya Özbek pilavı veya Karnıyarık), güllaç (veya ayva tatlısı) var. Fiyat: Kişi başı 150 TL. 


İstanbul'da ilk restoranını Temmuz 2006'da Güneşli'de açan Nalia Karadeniz Mutfağı'nda yalnızca tereyağı ya da zeytinyağı, tuz olarak ise Himalaya tuzu kullanılıyor. Etler ise Balıkesir ve Afyon'dan getirtiliyor.  Bostancı ve Kurtköy'de de şubeleri var. Yemek Sepeti üzerinden ulaşabilirsiniz. İftar menüsünde; çorba ( Sebzeli balık/ kara lahana / süzme mercimek), ana yemek (Çayeli kuru fasulye/ Rize kavurma / Akçaabat köfte/sebzeli kuzu güveç /beğendili kebap) ayrıca geleneksel Karadeniz tatlıları ve meşrubat var. Fiyatları menü seçimine göre değişiyor. 


Ağababa Döner, odun ateşinde pişen, nefis yaprak dönerinin yanı sıra, kebapları, ızgaraları, çorbaları, zeytinyağlıları, sulu ev yemekleri, mezeleri, tatlıları ve tüm lezzetleriyle, geleneksel Osmanlı yemek kültürünü de günümüze taşıyor. Ramazan menüsünde; İFTARİYELİKLER: Hurma, Zeytin,Çorba, Karışık Izgara, İçli Köfte, Çoban Salata Çiğ Köfte, Yoğurtlu Semiz Otu, Tatlı ( Kadayıf/Güllaç/Sütlaç ) ve meşrubat var. Fiyat : 129 TL. Ümraniye'de bulunan Ağababa'ya Yemek Sepeti üzerinden ulaşabilirsiniz. 


MSA BOX ile restoranlarda görmeye alıştığımız sevilen lezzetlerin ev ortamında da kolayca hazırlanabilmesini sağlayan MSA, Ramazan ayında 3 farklı kit sunarak seçimi size bırakıyor. MSA kalite ve güvencesiyle günlük olarak hijyenik mutfaklarda hazırlanan MSA BOX Ramazan menüleri; https://msabox.msa.com.tr üzerinden haftanın 7 günü sipariş edilebiliyor.  Saat 11.00’a kadar verilen siparişler aynı gün 12.00-18.00 saatleri arasında, 11.00’dan sonra verilen siparişler ise ertesi gün 12.00-18.00 saatleri arasında MSA’dan teslim alınabiliyor ya da eve teslim edilebiliyor. Ayrıca siparişlerinizi Fuudy App üzerinden de verebiliyorsunuz. 2 kişilik Ramazan menüleri 250 TL- 300 TL arasında değişiyor. 

Bonus: Eve servis en iyi 10 börek


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog