YAŞAM - YEME - İÇME

Enginarlı pilav tarifi

Güçlü bir antioksidan olan enginar pilavda da fark yaratıyor. Ceren Demirel enginarlı ve mantarlı bir pilav tarifi paylaştı.

profil
Ceren Demirel
30.05.2020
Enginarlı pilav tarifi

Malzemeler:
•    2 su bardağı pirinç
•    4 adet çanak enginar
•    300 gr kestane mantarı
•    Zeytinyağı
•    1 tatlı kaşığı salça
•    3 su bardağı kaynar su

Yapılışı:
•    Pirinci tuz eklediğiniz sıcak suda en az yarım saat beklemeye bırakın.
•    Bu sırada kestane mantarlarını 4’e bölüp altı açık olarak pilav tenceresinde kavurmaya başlayın. Ocağı hiç kısmayın, kısarsanız mantar sulanır ve tadını kaybeder.
•    Enginarları da 4’e bölün ve mantarlar yumuşayınca onları da ilave edin. Bu sırada pilava yetecek kadar zeytinyağını da ekleyin, yaklaşık yarım çay bardağı kadar olabilir.
•    Pirincinizi bol suda yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
•    Salçasını da koyduktan sonra 3 su bardağı kaynar su ve tuz ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte demlemeye bırakın.
•    Servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Bonus: Patlıcanlı çevirme pilav tarifi
 

Önceki ve Sonraki
Haberler