Malzemeler:
• 2 su bardağı pirinç
• 4 adet çanak enginar
• 300 gr kestane mantarı
• Zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı salça
• 3 su bardağı kaynar su
Yapılışı:
• Pirinci tuz eklediğiniz sıcak suda en az yarım saat beklemeye bırakın.
• Bu sırada kestane mantarlarını 4’e bölüp altı açık olarak pilav tenceresinde kavurmaya başlayın. Ocağı hiç kısmayın, kısarsanız mantar sulanır ve tadını kaybeder.
• Enginarları da 4’e bölün ve mantarlar yumuşayınca onları da ilave edin. Bu sırada pilava yetecek kadar zeytinyağını da ekleyin, yaklaşık yarım çay bardağı kadar olabilir.
• Pirincinizi bol suda yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin.
• Salçasını da koyduktan sonra 3 su bardağı kaynar su ve tuz ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte demlemeye bırakın.
• Servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...