YAŞAM - YEME - İÇME

Enginarlı kiş tarifi

Artık bu tarifle enginar yiyince doyacaksınız! Enginarın her halini sevenler bu tarife bayılacak. Okan Filizçay, bu lezzete havuç da ekleyebileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
11.05.2025
Enginarlı kiş tarifi

1 su bardağı: 200 ml

 

Hamuru için:

  • 300 gr un 
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 200 gr tereyağı ya da margarin
  • Buzlu/soğuk su

 

İçi için:

 

  • 6-7 adet küçük çanak enginar (büyükse 4-5 adet de kullanabilirsiniz)
  • 2 küçük boy kuru soğan 
  • Yaklaşık bir fincan zeytinyağı
  • 150 gr bezelye 
  • 200 ml krema
  • 1 tutam dereotu 
  • 150-200 gr lor peyniri (beyaz peynir de kullanabilirsiniz)
  • Baharatlar (zerdeçal, karabiber, tuz, pul biber)

• • 150-200 gr rendelenmiş kaşar peyniri 

Not: Hamur için tüm malzemeler soğuk olmalıdır.

 

Mutfak robotuna un, tuz ve yağın bir kısmını alıp çalıştırma tuşuna basıp çekerek yavaş yavaş tüm yağ parçalarını unla kaplıyoruz.

Kalan yağı da ekleyip aynı şekilde devam ediyoruz. Bu aşamada az az soğuk suyu ve yumurtayı da katıyoruz. (Ben 8-9 kaşık su kullandım) Bu şekilde yavaş yavaş dağılan ama yumuşak bir hamur elde edeceğiz.

Hamuru streçe sarıp buzdolabında dinlendiriyoruz.

Dinlenen hamuru kalıba aktarıyoruz. (Ben 20 cm kelepçeli kalıp kullandım, borcam ya da tart kalıbı da kullanabilirsiniz)

Ortasına pişirme kağıdı koyup içini herhangi bir çiğ bakliyatla (ortasının kabarmaması için) dolduruyoruz. (Bu bakliyatı kavanozda saklayın, diğer kiş/turta tariflerinizde de bu aşamada kullanabilirsiniz)

190 derecede alt üst ısınmış fırında bakliyatlı şekilde 15 dakika pişiriyoruz. İçindeki bakliyatı alıp yine aynı şekilde 15 dakika daha pişiriyoruz. 

İçi için malzemeleri doğrayıp hazırlıyoruz. Tenceremizde yağ ısınınca soğanları yakmadan terletiyoruz. Tuz bu aşamada işinizi kolaylaştıracaktır. Enginar ve bezelyeleri de atınca altını kısıp kapağını biraz kapatabilirsiniz.

Tüm malzemeler yumuşayınca kremayı ilave ediyoruz. (Malzemeleri çok ezmeden ara sıra karıştıralım)

Kremayla tam olarak pişen malzemelere diğer malzemeleri de ekleyip ocağı kapatıyoruz.

Hamurumuzun içini iç harçla doldurup üzerine kaşarı serpince tekrar 180 derecede alt üst ısınmış fırında ortalama 20 dakika daha pişiriyoruz. 

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.

 


Önceki ve Sonraki
Haberler