YAŞAM - YEME - İÇME

Elmalı Tarçınlı Kup tarifi

Tarçın kokusunun en sevilen zamanı! Şef Şükrü Kıyaklı, kış aylarına özel farklı bir tatlı paylaştı...

profil
Şükrü Kıyaklı
13.12.2020
Elmalı Tarçınlı Kup tarifi

• 1 lt süt 
• 100 gr un
• 125 gr şeker
• 50 gr tereyağ
• 350-500 gr arası krema
• 100 gr beyaz çikolata
• 2 tatlı kaşığı tarçın


•    3 kırmızı elma
•    1 tatlı kaşığı tarçın 
•    1 yemek kaşığı tereyağ
•    2 yemek kaşığı toz şeker


Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı :

  • Tüm malzemeleri karışırırıp topaklı bir karışım elde ettikten sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine koyup 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim .
  • Fırından çıkıp soğuttuktan sonra parçalara ayıralım.

• Öncelikle sütten bir bardak ayıralım .
• Ardından süt, şeker,tereyağ tencereye alınır ve kaynatılır.
• Bir mutfak kasesine unu ve ayırdığımız sütü koyup karıştıralım.
• Sütlü karışım kaynayınca unlu karışımı kısık ateşte tek noktadan dökerek muhallebi kıvamını oluştıralım.
• Karışımı karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
• Muhallebi serte yakın kıvam alınca altını kapayalım ve içerisine çikolatayı ekleyip karıştıralım, ardından üzerine streç koyup soğutalım.
• Muhallebi soğurken tarçınlı elma için elmaları soyup küp küp doğrayalım.
• Bir tavada tereyağını eritelim ve içerisine elma toz şeker ekleyip elmalar suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
• Elmalar hafif karamelize olduktan sonra tarçını ekleyip ocağı kapatalım.
• Muhallebi soğuduktan sonra sıvı kremayı içerisine ekleyelim ve karışımı yedirelim.
• En son tarçını ekleyip muhallebi karışımını tamamlayalım.


• Kullanacağımız kupların altına ilk başta crumble koyup yarısına kadar muhallebi ekleyelim.
• Ardından tarçınlı elma ve tekrar crumble koyalım.
• Tekrar muhallebi koyup en üstüne kalan elmalı karışımı paylaştıralım.
• Servis etmeden önce dolapta biraz soğutalım.

Bonus: Balkabaklı blondie tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog