YAŞAM - YEME - İÇME

Balkabaklı blondie tarifi

Aralık ayının en sevilenlerinden balkabağı ile farklı bir tarif sizi bekliyor. 'Blondie nedir? Nasıl yapılır?' sorularına yanıt veren püf noktaları Şef Şükrü Kıyaklı'dan geliyor...

profil
Şükrü Kıyaklı
6.12.2020
Balkabaklı blondie tarifi

•    250 gr balkabağı 
•    100 gr toz şeker 
•    100 gr toz badem 
•    160 gr toz şeker
•    210 gr un
•    140 gr tereyağ
•    4 adet yumurta


• Öncelikle kabakları soyup minik minik küpler halinde doğrayalım ve üzerine şekeri döküp tencerede pişirelim.
• Kabak suyunu salıp yumuşayıncaya kadar pişirme işlemi devam etsin ve piştikten sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakalım (Bir nevi kabak tatlısı gibi olacak fakat yarı püre halinde olması gerekiyor.)
• Blondie harcı için tereyağını eritelim.
• Mutfak kabının içerisine kabak hariç tüm malzemeleri ekleyelim ve iyice karıştıralım.
• Ardından 20*20 kare borcamın içerisine yağlı kâğıt yerleştirelim .
• Hazırladığımız harcı kabın içerisine koyup pişirdiğimiz kabağı karışımın üzerine eşit bir şekilde yayıp kürdanla desen veriyormuş gibi yapalım.
• 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20/25 dakika pişirelim.
• Fırından fırına değişiklik olacağı için 20 dakikadan sonra kontrollü pişirelim.
• İçi nemli bir kıvamda olmalıdır.
• İsterseniz fırından çıktıktan sonra ılık ya da soğuduktan sonra daha rahat keserek servis edebilirsiniz.

Bonus: Balkabaklı makarna tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler