YAŞAM - YEME - İÇME

Deprem bölgesinin yemekleri, ANKA - Yemek Birleştirir tarif kitabında buluştu

Ünlü şef Aydan Üstkanat, 6 Şubat depremlerinden sonra ekibiyle anlamlı bir projeye imza attı ve deprem bölgesindeki 10 şehirden tariflerin bir araya getirildiği ANKA - Yemek Birleştirir kitabını hazırladı. Jumbo’nun desteğiyle hazırlanan kitabın lansmanı, Aydan Üstkanat ve ekibinin kitaptaki tariflerden hazırladığı özel lezzetler eşliğinde yapıldı

profil
BT Ekip
11.03.2024
Deprem bölgesinin yemekleri, ANKA - Yemek Birleştirir tarif kitabında buluştu

Aydan Üstkanat’ın liderliğinde Food Online dergisi ekibinin hazırladığı ANKA - Yemek Birleştirir 6 Şubat kitabında Adana’dan Şanlıurfa'ya uzanan lezzet yolculuğundan özel tarifler, bölgesel çeşitliliğin unutulmaması için bir araya getirildi. 6 Şubat Depremleri sonrası hazırlanan 400 sayfalık tarif kitabı ile bölgedeki 10 ilden özel reçeteler gün yüzüne çıkıyor. Kitapla, bölgenin tıpkı Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğması destekleniyor. Jumbo bu anlamlı projeye verdiği destekle, söz konusu tariflerin ölümsüz olmasını sağlıyor. Kitap, Jumbo mağazalarında, jumbo.com.tr adresinde ve seçkin kitapevlerinde satışa sunulacak.

Kitabın lansmanı için verilen davette konuşan Aydan Üstkanat, şunları söyledi: “Deprem oradaki kentleri yok ederken uzakta olan bizlerin ruhlarımızı yıkıp geçmişti. O günlerde Food Online dergimizin sayfalarını 10 ilimize ayırdık. Amacımız Türkiye ekonomisi için bölge tarımı ne ifade ediyor, tarım arazilerinde ne, ne kadar ekilip biçiliyor, onu görmekti. İşte o sayı, bize bu kitabın temelini attırmış oldu. O sırada gördük ki şehirlerin resmi web sitelerinde mutfaklarını temsil eden fotoğraflar yetersizdi. Ayrıca tarif meselesi çok karışıktı. Bu sorunların cevabını bulmak için sağlam bir çalışma yaptık. Kitabın referans niteliğinde olması amacıyla yola çıktık; denedik, pişirdik, tabakladık ve fotoğrafladık. Yemek kültürünün hepimizi birleştirici ve sağaltıcı bir yönü de var. Amacımız herkesi bu sofraya davet etmek ve karınları doyurmak kadar ruhları da beslemek. Umuyoruz ki bu büyük sofrada bizim de bir tutam tuzumuz olur.”

Jumbo Genel Müdürü Bahriye Bayraklı ise aynı davette şunları söyledi: “ANKA - Yemek Birleştirir projesi, 6 Şubat depreminden etkilenen bölgelerimizle dayanışmayı büyütme hedefi taşıyor. Bu kitap sayesinde, bölge mutfaklarımızın zenginliğinin ve çeşitliliğinin geniş kitlelere ulaşmasını ve bu zenginliğin gelecek nesillere taşınmasını umut ediyoruz. Mutfak ve sofra gereçlerindeki 'zamansız tasarım' anlayışımız ışığında, gastronomi kültürümüzün zamansız değerlerine sahip çıkmayı çok önemsiyoruz. Bu kitapta yer alan her bir tarif, geçmişin ve bugünün lezzetlerini bir araya getirirken, yemeklerin sadece karın doyurmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda kalplerimizi ve toplumumuzu da birleştirme gücüne sahip olduğunu gösteriyor. Jumbo olarak biz de yemeklerin bu birleştirici gücünü, insanları aynı sofra etrafında buluşturarak yaşattığımıza inanıyoruz. Sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz her sofra, sıcacık anılarımızı değerli ve unutulmaz anılara dönüştürüyor.” 

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog