YAŞAM - YEME - İÇME

Çikolatalı muzlu kek tarifi

Evdeki kararan muzlarınızla harika bir kek yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bengi Kurtcebe sizler için hazırladı.

profil
Bengi Kurtcebe
16.11.2018
Çikolatalı muzlu kek tarifi

“Sağlıklı yaşayacağım artık” diye demetle alıp, tezgahta yenmeyip karardıkça sana yediğin poğaçaları hatırlatan o haylaz muzlardan kurtulma yolunu buldum! ‘Banana Bread’ Amerikalıların yumuşmuş, kararmış, artık yenmez dediğin muzlardan yaptıkları enfes nemli bir kek. Hem de biz Türklerin en çok yaptığı pişirme hatası olan ‘çok pişirmeye’ bağışıklığı var. Ne kadar pişirirseniz pişirin tadı hala enfes!

Muzlu kek tarifi

-3 olgun yerli muz
-2 bardak un
-1 bardak şeker (benim gibi az şekerli seviyorsanız yarım bardak yeterli)
-2 yumurta
-Yarım bardak sıvı yağ
-Yarım bardak süt
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı mahlep
-Yarım paket kabartma tozu
-Bir fiske tuz
-2 çorba kaşığı yulaf
-80 gr/1 tablet sütlü çikolata
-1 avuç kavrulmuş fındık

Yapılışı

1. Öncelikle neden yerli muz, ithallerin boyları çok fark ediyor, bizimkiler az çok belli, tarif şaşmasın. Olgun muz şart, olmamış muzla denemeyin, üzülürsünüz hem tadı hem kıvamı kötü olur.

2. Muzları homojen olana kadar çatalla ezin, yumurtaları teker teker yedirin, sonra da şekeri.

3. 1 bardak unu ekleyin. Sonra sıvıları yedirin, topak kalmayana kadar karıştırın, sonra kalan un, tarçın, mahlep, tuz ve kabartma tozunu ekleyin, iyice karıştırın.

4. Bir kek kalıbını yağlayın, unlayıp unun fazlasını alın. Sütlü çikolatayı küçük küçük bölün, fındık ve yulafla harmanlayın. Evde nutella ya da fındık ezmesi olsaydı uçururdum bu tarifi, varsa acımayın, harcına ya da arasına ekleyin.

5. Kek harcının yarısını kalıba koyun, arasına çikolata karışımının yarısını koyun, üzerine kalan harcı dökün, en üste kalan çikolataları dökün.

6. 180 derecede 50 dakika pişirin. Ben tabii ki kavrulmuş susam da koydum çıt çıt etsin diye, size kalmış. Olay bu, afiyet olsun!

Önceki ve Sonraki
Haberler