Gnocchi son dönemde popülerleşen İtalyan yemeklerinden biri... Bu lezzetli tarifi hem atıştırmalık hem de ana yemeğe yardımcı olarak sunabilirsiniz. İşte İzem Armağan'ın taze adaçayı ile farklılık kattığı 'İtalyan hamuru' Gnocchi tarifi...
Hamuru için: ( 4kişiliktir)
• 2 su bardağı un
• 2 adet haşlanmış patates
• 1 adet yumurta
Sos için:
• 100 gram tereyağı
• 2 diş sarımsak
• 3-5 yaprak adaçayı
• Parmesan peyniri
• 3-4 adet ceviz
• 50 gram minik çapari
• 1 adet limon
Yapılışı:
1. Patatesler ezilir diğer malzemelerle hamur yoğurulur ve dinlenmeye bırakılır,
2. Dinlenen hamurlar parmak kalınlığında rulo yapılır,
3. Unlanıp bir parmak boyunda kesilir, üzerine çatalla bastırılıp şekil verilir,
4. Tuzlu suda 3 dakikada haşlanır,
5. Sos için tereyağı da sarımsak, bir tutam adaçayı sotelenir. İçerisine çaparileri atıp hafifçe kızartınız. Daha sonra hazırladığınız gnocchieleri içerisine atıp güzelce hafif renkleri kahve rengiye dönene kadar pişiriniz.
6. Servis tabağına alınan makarnaların üzerine serpilir, peynir rendelenir.
Sunum Şekli: Üzerinde permesan peyniri ve adaçayı ile servis yapabilirsiniz. Biraz da limon kabuğu rendelenebilir.