YAŞAM - YEME - İÇME

3 pratik meze tarifi

Yılbaşı sofrasının olmazsa olmazı mezeleri yalnızca birkaç dakikada hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Ceren Demirel 3 pratik meze tarifi paylaştı.

profil
Ceren Demirel
29.12.2020
3 pratik meze tarifi

Malzemeler:
• 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
• 2 diş sarımsak
• 2 adet kuru acı biber
• 4-5 adet ceviz
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
• Sarımsakları havanda azıcık tuzla ezin ve süzme yoğurtla karıştırın. Servis edeceğiniz tabağa koyun.
• Sahanda zeytinyağı, kırılmış ceviz, küçük doğranmış kuru biber ve toz biberi rengi dönene kadar ısıtın.
• Sos ılınınca yoğurdun üzerine dökerek servis edin.


Malzemeler:
•    2 orta boy pancar
•    2 yemek kaşığı süzme yoğurt
•    2 diş sarımsak
•    4-5 adet ceviz
•    2 kaşık zeytinyağı
•    Tuz

Yapılışı:
•    Pancarı çiğden rendeleyin.
•    Rendelenmiş pancarları kalan malzemeyle birleştirin.


Malzemeler:

•    1 ½ su bardağı haşlanmış nohut
•    2 ½  yemek kaşığı tahin
•    2 diş sarımsak
•    1 limonun suyu
•    1 tatlı kaşığı kimyon
•    ½ çay bardağı su
•    ½ çay bardağı zeytinyağı
•    Tuz & karabiber

Yapılışı:
• Öncelikle güçlü bir rondonuz varsa nohutun kabuklarını soymanıza gerek yok. Rondonuzun gücü düşükse kabuklarını soyun.
• Tüm malzemeyi rondoya alın ve pürüzsüz bir kıvam olana kadar çekin.
• Sıvıları hep azar azar koyun.  Eğer istediğiniz kıvamdan daha katı olduysa biraz daha su ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Dilerseniz bir sahanda zeytinyağı ve pastırma kavurup servis ederken humusun üzerine dökebilirsiniz.

Bonus: En sevilen 4 mezenin tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler