YAŞAM - ANNE - ÇOCUK

Bebekli aileler için pratik seyahat ipuçları

Bebekle tatile çıkmak mümkün mü? Eğer önceden birkaç şeyi hesaba katarsanız mümkün. Uzmanlar, bebeklerle ilk seyahate çıkmadan önce bebeğin en az üç aylık olması gerektiğini çünkü ancak o zaman stresin biraz daha azaldığını söylüyor. Çocuk Gelişimci Günseli Arı, bebeklerle seyahati kolaylaştıracak önemli ipuçlarını paylaştı

Bebekli aileler için pratik seyahat ipuçları
  1. Mümkünse, rezervasyon sırasında yerinizi ayırtın. Uçak içerisinde rahat hareket edebileceğiniz alanları seçmeye çalışın. Ayrıca çoğu havayolunda, müsait koltuklarda portatif bebek yataklarını kullanabileceğinizi de hatırlatalım. Uçak yolculuklarında 2 yaşına kadar olan bebeklerin ebeveynlerinin kucağında seyahat edebildiklerini de hatırlatalım.
  2. Bebek arabasını mümkünse yanınıza alın ve uçağın kapısında bagaja verin. Bu, havaalanında genellikle uzun mesafeleri kolaylaştırır ve ayrıca uzun bekleme sürelerinde bebek arabada rahatça uyuyabilir.
  3. 3 yaşından itibaren ise çocukları uçma macerasına hazırlayabilirsiniz. Uçakların sıkışık olduğunu ve saatlerce oturmaları gerektiğini onlara anlatın.
  4. Bebeğinize hafif ve rahat giysiler giydirmelisiniz. Uçakta rahatça üstünü değiştirmek için el bagajınızda mutlaka birkaç yedek kıyafet bulundurmalısınız.
  5. Bebeğinizi uçağın kalkış ve inişi sırasında besleyin. Bebeğin öğünlerini uçuş saatlerine göre ayarlayın. Yutma, kulaktaki basıncı eşitlemeyi kolaylaştırır.
  6. Uçuş öncesi burnuna, birkaç damla eczaneden alacağınız fizyolojik tuzlu damlatabilirsiniz. Bebekler, uçuş sırasında nemli mukoza zarları ile daha kolay nefes alırlar.
  7. Bebeğinizin uyanık olduğu süreler için resimli kitaplar, müzik aletleri, manyetik yapbozların yer aldığı sürpriz bir çanta hazırlayabilirsiniz.

  1. Yoğun seyahat sürelerinden kaçının. Bebeklerle yolculuk en çok, herkesin otoyola çıkmadığı günlerde rahat olur. ‘Sıcak’ tarihleri ​​​​seçmek zorundaysanız, yol haritasındaki gizli rotaları önceden keşfetmelisiniz.
  2. Düzenli molalar verin. Oyun köşesi veya oyun alanı bulunan dinlenme alanları, bebek soyunma odası ve mama sandalyeleri olan tesisler; çocuklu araba yolculukları için ideal yerlerdir. Bebeğinizin uyumadığı zamanlar dışında onu iki saatte bir temiz hava alması için dışarı çıkarın. Yürüyebiliyorsa enerjisini atması için kısa yürüyüşler yapmasına izin verin. Mevsim ne olursa olsun bebeğinizi arabada tek başına bırakmayın. Uzmanlar, özellikle yaz mevsiminde, arabadaki sıcaklığın kısa süre içinde ölümcül seviyelere ulaşabileceğini belirtiyor ve camlar açık bile olsa arabada bebek bırakmamak konusunda ebeveynleri uyarıyor.
  3. Rahat giysiler giydirin. Kendini kısıtlanmış hisseden bebekler/çocuklar seyahat ederken terleyebilirler. Bu nedenle elinizin altında, yedek kıyafetlerin olduğu bir çanta bulundurmalısınız.
  4. Bebekle yolculuk yaparken bebeğinizin sevdiği müziklerden oluşan bir liste hazırlayın. Müzik, bebeğinizin sakinleşmesine yardımcı olur. Yolculuğa çıkmadan önce bebeğiniz için ninni ve en sevdiği bebek şarkılarından oluşan bir liste yapmayı unutmayın.
  5. Güneş ışınlarından korunmak için araç camına güneş koruması takmanız faydalı olacaktır.
  6. Seyahat ederken bebekler ve çocuklar genelde kısa bir süre sonra uyurlar. Uyku destek bandı, bebeğinizin güvenli rahat uyumasını sağlar.
  7. Bebekle araba yolculuğu yaparken oto koltuğu kullanın. Sağlam ve bebeğinizin yaşına, kilosuna uygun bir bebek oto koltuğu seçimi yapmalısınız. Bebeklerin başları bedenlerine göre daha ağırdır ve boyun kasları gelişmemiştir. Bu yüzden bebeğiniz 1 yaşından küçükse, oto koltuğu, bebeğin yüzü arabanın arkasına bakacak şekilde araca monte edilmelidir. Her aracın ve oto koltuğunun bağlantı yeri ve parçaları farklı olduğundan kullanma talimatını okuyun ve koltuğu araca sıkıca monte ettiğinizden emin olun.

Bebekler için mineral filtreli güneşten korunma ürünleri, yani mikro ince pigmentler tercih edilmelidir. Kullandığınız ürünlerin paraben ve alkol içermemesine ve dermatolojik olarak test edilmiş olmasına özen gösterin.

Önceki ve Sonraki
Haberler