YAŞAM - ANNE - ÇOCUK

Bebekler ve çocuklar için uluslararası sanat festivali Atta Festival, 9. kez miniklerle buluşuyor

Türkiye’nin bebekler ve çocuklar için düzenlenen ilk ve tek uluslararası sanat festivali olan Atta Festival, bu yıl 20-30 Kasım 2025 tarihleri arasında 9. kez sanatseverlerle buluşuyor. Festival, 0-2 yaş bebeklerden 3-6 yaş ve 6-12 yaş çocuklara hitap eden farklı yaş gruplarına özel, dünyanın dört bir yanından performanslarla dolu bir program sunuyor

profil
BT Ekip
20.11.2025
Bebekler ve çocuklar için uluslararası sanat festivali Atta Festival, 9. kez miniklerle buluşuyor

Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen Atta Festival, dokuzuncu edisyonunda Kuzey ve Baltık ülkelerini odağına alıyor. Bu kapsamda çocuklara yönelik tiyatro, dans ve sirk performansları ile tanınan kuzey ülkeleri ile bu alanda öne çıkan Baltık ülkelerinden nitelikli performanslar ve profesyonellere yönelik atölyeler ve paneller çocuklar ve yetişkinlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Bu yıl festival; İsveç, Danimarka, Finlandiya, Norveç, Litvanya, Estonya, Letonya, Polonya, İzlanda, İrlanda, Fransa ve Türkiye’den sanatçı ve toplulukları ağırlıyor. Böylece Türkiye’de ilk kez Kuzey ve Baltık ülkelerinden çocuklara yönelik nitelikli etkinlikler kapsamlı bir şekilde seyirciyle buluşuyor.

Finlandiya’dan görsel şölen ile sirk: Atlas
Çağdaş sirk, hava akrobasi, animasyon ve mimarinin benzersiz bir birleşimi olan Atlas, izleyiciyi uzayın sonsuzluğu ile okyanusun gizemli derinlikleri arasında büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor.
22 Kasım Cumartesi, 13:00 & 16:00 – Paribu Art
23 Kasım Pazar, 13:00 & 16:00 – Hisar Okulları Kültür Merkezi

Norveç’ten yaratıcı dans tiyatrosu: Sans
Ritim, hareket ve keşfin büyülü birleşiminden doğan Sans, çocukları bedenin ve sesin şiirsel dünyasına davet ediyor.
23 Kasım Pazar, 12:30 & 15:00 – Arter

Danimarka’dan insan hakları odaklı kukla tiyatrosu: To BE
Sözsüz, eğlenceli ve yaratıcı bir kukla tiyatrosu olan To BE, insan hakları üzerine umut dolu bir hikâye anlatıyor.
22 Kasım Cumartesi, 14:00 & 17:00 – Paribu Art

İrlanda’dan hayal gücünü uçuran dans tiyatrosu: Fall and Float
Balonların rehberliğinde hayal gücüyle dolu bir dünyaya açılan Fall and Float, çocukluğu, dostluğu ve duyguların hafifliğini dansla anlatıyor.
29 Kasım Cumartesi, 13:00 & 16:00 – Arter
30 Kasım Pazar, 13:00 & 16:00 – Hisar Okulları Kültür Merkezi


Fransa’dan mizah dolu sirk: By Trial and Error
Sessiz sinema ve burleskten ilham alan By Trial and Error, sirk, tiyatro ve mizahı ustalıkla harmanlayarak hataları sanata dönüştürüyor.
29–30 Kasım, 12:00 & 15:30 – Arter

Türkiye & Hollanda’dan ödüllü ortak yapım: Bully Bully
İki ‘dünya lideri’nin komik bir kültür çatışmasıyla başlayan karşılaşması, dostluğa dönüşen eğlenceli bir oyuna evrilir.
22 Kasım Cumartesi, 12:30 & 15:00 – Arter

23 Kasım Pazar, 13:00 – Paribu Art
29 Kasım Cumartesi, 13:00 & 15:00 – Barış Manço Kültür Merkezi


Önceki ve Sonraki
Haberler