YAŞAM - YEME - İÇME

Zencefilli balkabağı çorbası tarifi

Sağlığa son derece faydalı olan balkabağının daha çok tatlısını yapmaya alışık olsak da aslında çorbası da en az tatlısı kadar lezzetli olur. Tabii doğru bir tarifle yapıldığı sürece… İçine en az kendisi kadar faydalı sebzeler ve sağlık deposu zencefil ekleyerek yapacağınız balkabağı çorbasını mutlaka denemelisiniz

profil
Sinem Çapraz
11.09.2022
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
  • 500 gr. balkabağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet ceviz büyüklüğünde taze zencefil
  • 1 su bardağı süt
  • 1 litre su (et suyu ya da sebze suyu da tercih edebilirsiniz)
  • Tuz, Karabiber
  • Üzerini süslemek için kabak çekirdeği (tercihe göre)

Zeytinyağ ve tereyağını tencereye alıp soğan ve sarımsağı çok az soteleyin. İri doğradığınız havuç, patates ve balkabağını da ekleyip bir-iki dakika soteleyin. Zencefili ekleyin. Süt ve suyu da ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişince püre haline getirin ve dilerseniz üzerinde kabak çekirdeği içi ile servis edin.

Önceki ve Sonraki
Haberler