YAŞAM - YEME - İÇME Yalancı İskender nasıl yapılır? Dışarıda yenen yemeklerin pek çoğunu evde yapabilirsiniz. Ceren Demirel çocuklu evler için önerdiği yemek tariflerine bu hafta Yalancı İskender ile devam ediyor...
profil
Ceren Demirel
29.09.2019
Yalancı İskender nasıl yapılır?

Bazen en basit yemekleri bile güzel bir sunumla çocuklara çok eğlenceli bir halde yedirebiliriz. Sokakta bayılarak yediğimiz İskender döneri de evde kolay yoldan çocuklara sunmak için bir seçenek hazırladım.

Malzemeler:

  •  Bazlama ya da bayat ekmek
  • Sivri biber ve domates

 

Köfte için:

  • 1 kg dana kıyma & 200 gr kuzu kıyma
  • 3/4 bardak galeta unu (normalde daha fazla koyarım ama evde bu kadar kalmış)
  • 2 kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 çorba kaşığı su
  • Tuz & karabiber.

 

Sosu için:

  • 2 kaşık domates salçası
  • Su
  • Tereyağı


Yapılışı :
•    Bazlamaları küçük küçük doğrayıp bir fırın tepsisine yayın. Yanına biber ve domatesleri de koyup fırında 180 C’de ekmekler kızarana kadar pişirin.
•    Köfte için tüm köfte malzemelerini bir kapta güzelce yoğurun,  şapşaplayın ve ihtiyacınız kadar köfteyi pişirin.
•    Bir kenarda da salça ve suyu pişirin.
•    Her şey hazır olunca servis tabağına alta ekmekleri koyun. Üzerine köfteleri dizin ve salçalı sosu dökün.
•    Biber ve domatesle süsleyip en son kızgın tereyağı ile yemeğinizi hazır etmiş olursunuz.

Afiyet olsun.
Not: Aynı tarifi köfte yerine kavrulmuş kıyma ya da kuşbaşı etle de hazırlayabilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki
Haberler