EN ÇOK
OKUNAN
YAŞAM - YEME - İÇME

Vişneli brownie tarifi

Brownie nasıl yapılır? Brownie yapmanın püf noktaları nelerdir? Bloom&Bake Şefi Şükrü Kıyaklı lezzet sırlarını ekleyerek anlattı.

profil
Şükrü Kıyaklı
19.04.2020
Vişneli brownie tarifi

Malzemeler:

•    250 gr bitter çikolata
•    4 adet yumurta

•    160 gr tereyağ

•    160 gr esmer şeker
•    7 gr kakao (1 yemek kaşığı) 
•    Bir fiske tuz
•    100 gr vişne 

  •     27 gr un (1/4 su bardağı)

 

Yapılışı:

•    Brownieye  başlarken önce fırını turbo ayarda 180 dereceye ayarlayalım.
•    Ardından bir tavada tereyağı eriyinceye kadar ısıtın.
•    Eriyen tereyağını, bir kabın içerisine döktüğümüz çikolatanın üzerine koyup eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
•    Diğer tarafta yumurtayı ve şekeri renk değişinceye ve kıvamı homojen oluncaya kadar çırpıyoruz.
•    Bir kasede un, kakao ve tuzu harmanlıyoruz.
•    Ardından terayağlı çikolata karışımına sırasıyla toz karışımlar ile birlikte kabarttığımız yumurta karışımından yavaş yavaş ekliyoruz.
•    Birleşimi çok fazla hızlı karıştırmadan birbirine yedirmelisiniz.
•    Brownie karışımını 20*20 yağlı kâğıt serilmiş kalıba döküp üzerine belirli aralıklarla vişneleri koyun ve üzerine hafif baskı yapın.
•    Ardından önceden ısıtılmış fırına koyun ve 30 dakika pişirin.
•    30 dakika sonra oda sıcaklığında soğutup servis edebilirsiniz.


Notlar: 
•    Yumurtaları oda sıcaklığında beklettikten sonra çırpma işlemi yapın.
•    Çırparken tek yönde çırpmaya özen gösterin.
•    Karışımı birleştirirken alttan yukarıya doğru spatulayı karıştırın.
•    Çok fazla karıştırırsanız kabarmış yumurtalar sönebilir, brownieniz istenilen şekilde pişerken kabarmaz.
•    Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika hiç açmayın, fırınınızın ayarı nedeniyle çok pişebilir kontrollü pişirin ve 30 dakika sonrasında daha fazla bekletmeyin.
•    Fırından çıkardıktan ve tamamen soğuttuktan sonra servis edin, içi  nemli ve ıslak olacaktır.

Önceki ve Sonraki
Haberler