YAŞAM - YEME - İÇME

Tatlı patates hakkında bilmeniz gerekenler

Son zamanlarda marketlerde sıkça karşılaştığımız tatlı patatesin glutensiz olduğunu ve birçok faydasının olduğunu biliyor muydunuz? Blondiechef İzem Armağan yeni yazısında tatlı patatesin bilinmeyenlerini anlatıyor ve pratik bir tarif paylaşıyor.

profil
İzem Armağan
08.12.2017
Tatlı patates hakkında bilmeniz gerekenler

Tatlı patates, glutensiz oluşu nedeniyle çölyak hastalarının tüketebilecekleri en değerli karbonhidratlar arasında yer alıyor. Muhteşem bir A vitamini deposudur.100 gramı kişinin ortalama günlük A vitamini ihtiyacının birkaç katını, C vitamini ihtiyacının ise yaklaşık yarısını karşılamaktadır.

Düşük kalorili olduğundan tatlı patates aynı zamanda sizlere kilo verme konusunda da yardımcı olacaktır. Tokluk hissini artırdığı içinde diyet yaparken sizlere yardımcı bir besin kaynağı.

Tadının tatlı olması nedeniyle hem tatlı yapabileceğiniz hem de yemeklerinizin yanında aperatif olarak kullanabileceğiniz birçok seçenek sunar.  Tatlı patates tüketimi karaciğer, cilt ve prostat kanseri riskini azalttığı gibi kalp krizi riskini düşürücü etkisi vardır.

Son olarak sindirimi oldukça rahat ve kolay olan tatlı patates bebeklere mama yaparken de gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir.

Ve geçelim sağlıklı az yağlı tatlı patatesle tarifimize!

Malzemeler 

-2 adet tatlı patates
-1 çay kaşığı öğütülmüş deniz tuzu
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı sarımsak tozu
-1 demet taze kekik
-1 dal biberiye
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 adet misket limonu
-1 yemek kaşığı ketçap
-1 yemek kaşığı mayonez 

Hazırlanışı 

1. Patatesler soyun ve parmak kalınlığında dilimler halinde kesin

2. Patateslerin üzerine zeytinyağı, kırmızı toz biber, sarımsak tozu, kekik biberiye, tuz ve karabiber ekleyin. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. 

3. Ketçap ile mayonezi karıştırıp misket limonuyla servis edebilirsiniz. 

 

Önceki ve Sonraki
Haberler