YAŞAM - YEME - İÇME

Spaghetti Alle Vongole tarifi

İzem Armağan, İtalyan mutfağının en ünlü tariflerinden, deniz ürünleri ve makarna sevenleri buluşturan Spaghetti Alle Vongole yapımının püf noktalarını anlattı...

profil
İzem Armağan
4.08.2019

Bu benzersiz lezzet akla geldiği anda insan vücudunun gösterdiği ilk refleks; tükürük bezlerine hakim olamamak. Sanırım yakın zamanda, bir öğle yemeğinde, iyice laçka olan rejimimi tamamen kenara bırakıp, evde yapmayı denediğim enfes makarna tarifim... Benim gibi deniz mahsullerini sevenlere hitap eden nefes kesen bir makarna.  Ancak özellikle malzeme teminindeki zorluklardan dolayı önce vazgeçtiğim sonra araştırıp bulduğum ve aşırı pratik bir tarifle buradayım. 

Malzemeler 

  • 1 paket deniz kabuğu (Metro’da dondurulmuş olarak balık reyonunda bulabilirsiniz) 
  • 1 paket spaghetti 
  • 50 gram karides (Soyulmuş ve ayıklanmış)
  • 1 bardak beyaz şarap 
  • 4-5 diş sarımsak
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 500 gram cherry domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • Deniz tuzu ve karabiber 

 

Hazırlanışı 

1.Büyük ve derin bir tencerenin içerisine su koyunuz ve kaynama noktasına gelen suyun içerisine 1 paket spaghetti ilave ediniz. 
2. Büyük boy bir sos tenceresi alıp içerisine ½ çay bardağı zeytinyağı koyup domatesleri sarımsağı ve maydanozları ilave ediniz. 
3.Midyeleri güzelce yıkayınız. (İyice yıkadığınızdan emin olunuz çünkü midyeler kumlu kalabiliyor ) 
4.Sos  tenceresinin içerisine 1 bardak beyaz şarap ilave edip iyice çektiriyoruz ve ardından midyeleri ve önceden temizleyip kabuklarından ayırdığınız karidesleri ilave edip kapağını kapıyoruz. 
Dikkat! Açılmayan mide kabukları için 1 dakika daha bu şekilde ağzı kapalı tencerede bekletiniz. Eğer midyeler açılmaz ise bu zehirli olduğu anlamını taşır dolayısıyla bu midyeleri açmak için uğraşmayınız =) 
5.  Haşlanan makarnayı ilave edip güzelce karıştırıyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.

 

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog