YAŞAM - YEME - İÇME

Spagetti bolonez nasıl yapılır?

Makarna, soslarla zenginleşen en pratik yemeklerin başında geliyor. Ceren Demirel, makarnanın en sevilen hali 'Spagetti Bolonez'i lezzet katan püf noktalarıyla anlattı...

profil
Ceren Demirel
7.02.2021
Spagetti bolonez nasıl yapılır?

•    1 paket spagetti makarna
•    400 gr kıyma
•    1 adet kuru soğan
•    1 havuç
•    1 çorba kaşığı salça
•    4-5 kereviz yaprağı (kurusu da olur)
•    3 diş sarımsak
•    1 çay bardağı zeytinyağı
•    Tuz & karabiber & kekik

Üzeri için (isteğe bağlı)
•    Parmesan rendesi


• Makarnayı bol tuzlu suda haşlıyoruz ve asla sudan geçirmiyoruz. Dilerseniz önce sosu yapmakla başlayabilirsiniz.
• Soğanı yemeklik doğrayın, havucu rendeleyin, sarımsağı kıyın ve kıymayla beraber kavurmaya başlayın.
• Kıymanın rengi dönünce salça ve kıyılmış kereviz yapraklarını ve baharatları da ilave edebilirsiniz.
• Makarna o sırada haşlanıyor olsun, makarnanın suyundan 1 kepçe sosunuza ilave edin.
• Makarnayı süzüp ½ çay bardağı zeytinyağıyla birlikte çevirin.
• Tabaklara servis ettikten sonra, üzerine de bolonez sostan ilave edin.
• Dilerseniz parmesan peynirle de süsleyin.

Bonus: Kremalı mantarlı makarna tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler