YAŞAM - YEME - İÇME

Kremalı mantarlı makarna tarifi

Ceren Demirel pratik ve lezzetli tariflerine bu hafta kremalı mantarlı makarna ile devam ediyor... İster tek kişi isterseniz kalabalık aile sofralarında bu tarifle güne lezzet katabilirsiniz.

profil
Ceren Demirel
20.12.2020
Kremalı mantarlı makarna tarifi

•    1 paket makarna (fettucine kullandım)
•    1 paket kestane mantarı ( 350 gr)
•    ½ paket krema
•    2 diş sarımsak
•    2 kaşık tereyağı
•    Tuz & karabiber
•    İsteğe göre toz parmesan


• Kestane mantarlarını nemli bir bezle silip ince ince doğrayın. Sarımsakları da rendeleyin, tuz ve karabiberi de ilave edin ve tereyağında ateşi kısmadan sık sık karıştırarak pişirin.
•  Makarnaları bol tuzlu suda haşlayın.
•  Mantarlar pişince makarnanın suyundan 1-2 kaşık mantarlara ekleyin. Kremayı da ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
•  Haşlanan makarnaları da süzüp sosla iyice karıştırın.
•  Tabağa aldıktan sonra dilerseniz parmesan peyniri ekleyin.

Bonus: Balkabaklı makarna tarifi

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog