YAŞAM - YEME - İÇME

Sıcak çikolatalı kek tarifi

Havalar tam sıcak çikolata havası ama hazır yapmışken hem sıcak çikolata, hem de kek yapsak daha iyi olmaz mı? İşte gerektiği zaman süt ekleyerek çoğaltabileceğiniz, konsantre sıcak çikolata ve sıcak çikolatalı kek tarifi

profil
Doğa Huriye Özkaya
14.01.2024
Sıcak çikolatalı kek tarifi

1su bardağı: 200 ml kullanılmıştır

 

  • 1 su bardağı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 100 gr çikolata (bitter, sütlü karışık)

 

Hepsini karıştırın, çikolatalar eriyince bir su bardağı kadar kenara ayırın. Sıcak çikolata konsantreniz hazır. Bunun bir kısmını yapacağımız keke sos olarak kullanabilir, bir kısmını da sıcak çikolata olarak değerlendirebilirsiniz. Eğer sıcak çikolata yapmak isterseniz; tarifi yazımın en altında bulacaksınız.


Kalan karışım ile kek yapmaya devam ediyoruz.

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
  • 1.5 su bardağı un
  • 1-2 damla vanilya

*Çay kaşığı ucu ile tuz

  • 1 paket kabartma tozu (yoğun kıvam sevenler eklemesin)

 

Sırayla hepsini ekleyip karıştırın. 18 cm’lik kalıba yağlı kağıt yerleştirin, harcı yayın. Üzerine bolca çikolata ve dilerseniz biraz donmuş vişne ekleyin. Önceden ısınmış 180 derecede fırında 25-30 dakika pişirin.

Çıkarınca henüz sıcakken, kenara ayırdığımız konsantre sıcak çikolatadan sos olarak sürebilirsiniz, pasta gibi oluyor.

 

Son olarak ayrılan konsantre ile sıcak çikolata yapmak için; 1 su bardağı sıcak süte, ayırdığımız sos karışımdan 2 kaşık ekleyip ısıtmamız yeterli, afiyet olsun. Yoğun seven daha çok ekleyebilir :)


Önceki ve Sonraki
Haberler