YAŞAM - YEME - İÇME

Şeftalili galette yapımı

Şeftalili galette yaz aylarında fark yaratan bir tarif. Ceren Demirel bayram sofraları için paylaştı...

profil
Ceren Demirel
1.08.2020
Şeftalili galette yapımı

Hamur malzemesi için;

• 120 gr küp küp doğranmış 10-15 dakika buzlukta bekletilmiş tereyağı.
• 180 gr un
• 1 yemek kaşığı irmik
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 3-4 yemek kaşığı soğuk su
• 1 yemek kaşığı soğuk elma sirkesi

Hamurun üzeri için;
• 3 orta boy sert şeftali
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 3 yemek kaşığı toz şeker

 


• Hamur için mikser ya da mutfak robotu kullanmanızı öneririm; tereyağı elinizde çok ısınıp hamuru yumuşatmasın diye.
• Un, irmik, tereyağı ve şekeri koyup mikseri çalıştırın. Kum gibi olunca sirkeyi ve  azar azar suyu ilave edin.
• Hamur toparlandığı anda streçleyip 15 dakika kadar buzlukta bekletin.
• Bu sırada şeftalileri kabuklarıyla birlikte dilimleyin. Şeker ve nişastayla bir kapta karıştırın.
• Daha sonra hamuru çıkartıp 2 yağlı kağıdın arasına koyup 1½ cm inceliğinde yuvarlak şekilde açın.
• Hamurun dış çevresinde 2 parmak kadar boşluk bırakarak orta yerine şeftalileri dizin ve kenarlarından pizza hamuru gibi kapatın. 180°C ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.

Soğumadan, sıcakken ve çıtırlığını kaybetmeden hemen servis edin. Dilerseniz yanında dondurmayla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Bonus: Fit bayram tatlıları
 

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog