YAŞAM - YEME - İÇME

Sebzeli arpa şehriyesi

Ceren Demirel pratik tariflerine bahar sebzeleri ile devam ediyor. Hazırlaması 15, pişirmesi ise 20 dakika süren 'Sebzeli Arpa Şehriyesi' için detaylar yazıda...

profil
Ceren Demirel
03.05.2020
Sebzeli arpa şehriyesi

Malzemeler:

•    2 orta boy kabak
•    2 orta boy patlıcan
•    4-5 sap taze soğan
•    2 adet kapya biber
•    1 kahve kupası arpa şehriyesi
•    Zeytinyağı 
•    Tuz & Karabiber

 

Yapılışı:
•    Kabak (kabuklarıyla), patlıcan, kapya biber ve taze soğanı küp küp doğrayın.

•    Tuz, karabiber ve bonkör miktarda zeytinyağıyla güzelce harmanlayın.

•    Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde 200°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

•    Bu sırada tuzlu suda arpa şehriyesini haşlayın ve süzün. Üzerinden su geçirmeyin.

•    Sebzeler pişince arpa şehriyesiyle karıştırın, biraz daha zeytinyağ ilave edin. 

Afiyet olsun.
 

Önceki ve Sonraki
Haberler