YAŞAM - YEME - İÇME

Sadece üç malzemeyle Mardin’in yöresel tatlısı Harire tarifi

Anadolu’da pekmezle yapılan onlarca tatlı var fakat bu hepsine göre çok daha pratik ve lezzetli. Mardin’den Harire tatlısını çok seveceğinize eminiz. Okan Filizçay, tatlıyı tarçınla da servis edebileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
27.07.2025
Sadece üç malzemeyle Mardin’in yöresel tatlısı Harire tarifi

1 su bardağı: 200 ml

 

  • 2 su bardağı pekmez
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı un

Tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz, iyice yoğunlaşana kadar orta ateşte pişiriyoruz.

Daha sonra kaselere alıp soğumasını bekliyoruz, soğuyunca afiyetle yiyoruz. Dilerseniz yerken üzerine tarçın serpebilirsiniz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.

 


Önceki ve Sonraki
Haberler