YAŞAM - YEME - İÇME

Ramazan’a özel güllaç tarifi

Ramazan ayı gelince sofralarda daha fazla yer almaya başlayan lezzetlerden biri de güllaçtır. Nispeten hafif bir tatlı olan ve iftarda yemek sonrasında çok güzel giden güllacı siz de yapmak isterseniz, bu tarife göz atın

profil
Ceren Demirel
03.04.2022
Ramazan’a özel güllaç tarifi

•  1 paket güllaç (400 gr.)

•  2.5 litre süt

•  300 gr. toz şeker

•  300 gr. toz şam fıstığı ya da toz ceviz

• Süt ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın, şeker iyice erisin.

• Güllaçların parlak tarafı üste gelecek şekilde kullanacağınız kaba göre bölün ve üzerine yaprağı ıslatacak kadar süt dökün.

• Her kata yaprak güllaç + süt pay ettikten sonra ara kata kırık ceviz ya da şam fıstığı serpin.

• Üst katlarında da aynı sırayı uygulayın.

• Süsleme için de yine en üstüne ceviz ya da şam fıstığı serpiştirin.

• Sevenler gül suyu da damlatabilir.

Not: Güllacınızı bir gün evvelden yaparsanız sütü daha güzel içine çeker ve lezzeti oturur.

Önceki ve Sonraki
Haberler