YAŞAM - YEME - İÇME

Pesto soslu ve mantarlı spaghetti tarifi

Pesto soslu ve mantarlı makarnaya kim hayır diyebilir ki? İzem Armağan bu pratik ve lezzetli tarif için püf noktaları paylaştı.

profil
İzem Armağan
25.08.2019
Pesto soslu ve mantarlı spaghetti tarifi

Evde pesto sos hazırlamaya üşenenlerden misiniz? Genova bölgesinin geleneksel sosu olan 'Pesto'; taze fesleğen, cam fıstığı, zeytinyağı ve parmesan peynirinden oluşuyor. Canınız ne zaman bol soslu bir pesto makarnası istese marketlerde fesleğenin iyisini aramak yerine hazır olarak satılan bu sosu kullanarak harikalar yaratabilirsiniz. Dilerseniz ev yapımı pizzalar hazırlarken domates sos yerine yine bu sosu kullanarak ızgara tavuk parçalı enfes pesto soslu bir pizza hazırlayabilirsiniz. Sanırım böylece sonraki tarifler için de ipucu paylaşmış oluyorum :)


 Malzemeler 

  •  1 paket Spaghetti 
  •  1 paket Fesleğenli ve Fıstıklı Makarna Sosu
  •  1 paket kestane mantarı 
  •  1 adet kırmızı soğan
  •  50 gram ceviz
  •  1 adet bütün sarımsak
  •  Tereyağ
  •  Zeytinyağ
  • Kişniş tohumu
  •  Tuz, karabiber 

 

Hazırlanışı 
 1. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayınız. Pişirme kağıdınızın içerisine bir adet sarımsak koyunuz ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve 2-3 adet kişniş tohumu ilave ediniz. Ağzını kapatarak fırında 20 dk kadar pişiriniz. 
 2. Büyük ve derin bir tencerenin içerisine su koyunuz. Makarnayı yapacağınız tencerenin uygun büyüklükte olması gerekir. 500 gramlık 1 paket makarnayı haşlamak için ortalama 5 litre iyi su kullanılmalıdır. Su yüksekliği tencerenin 3/4'ünü geçmemelidir. Fazla su doldurulursa kaynadığı zaman tencereden taşar, az suda ise makarna iyi pişmez ve tencerenin dibine yapışabilir. 
 3. Makarna bol tuzlu suda, İtalyanların ifadesine göre 'deniz suyu kadar tuzlu' olan suda haşlanmalıdır. Tuzunu başlangıçta değil, su kaynadıktan sonra 5 litre suya 1 yemek kaşığı olacak şekilde eklemek gerekir. Püf Noktası: İyi bir makarna sever makarnanın suyunu saklar ve soslarında kullanır =) 
 4. Soğan ince ince doğrayıp bir tavanın içerisine alalım. (Tavanızın da büyük olması sosu iyice karıştırabilmeniz için çok önemli). Hafif pembeleşinceye kadar kavuralım. İçerisine önceden temizlediğiniz ve dilimlediğiniz mantarları ilave edelim. Hafifçe kavurup içerisine fesleğenli makarna sosunu ilave edip makarna suyundan azıcık tavamıza dökelim. ( Burası tamamen sizin makarnanızı nasıl sevdiğinize bağlı çünkü sulu seviyorsanız bu aşamada sizlere biraz daha su katmanızı öneririm.) 
 5. Önceden hazırladığınız sarımsağı kesme tahtasının üzerine alıp ortadan kesip içerisindeki yumuşamış sarımsağı bir kaşık yardımıyla dışarı çıkartalım ve iyice ezelim. Daha sonrasında üzerine deniz tuzu ilave edip tencerenin içerisine alalım. 
  6. Minik bir tencere içerisinde az zeytinyağı ile cevizleri kavurunuz. (Sunum için kullanacaksınız.)
 7.Haşlama noktasına gelmeden makarnamızı Al Dente kıvamında süzüp sos tenceremizin içerisine ilave edelim. Bu sırada üzerine bir kaşık tereyağı ekleyerek karıştıralım. 2-3 dakika bu şekilde kısık ateşte piştikten sonra servise hazır. 

 
 

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog