YAŞAM - YEME - İÇME

Palamut buğulama tarifi

Palamut balığının tam mevsimi geldi. Besin değeri çok yüksek olan palamutu sonbahar aylarında sofranızdan eksik etmeyin. Hem lezzetli hem de hafif bir palamut buğulama tarifimiz var....

profil
Ceren Demirel
31.10.2020
Palamut buğulama tarifi

•    1 adet tekerlek şekilde ayıklanmış kesilmiş palamut
•    1 adet patates
•    1 adet domates
•    2 adet defne yaprağı
•    Balıkların üzerine minik parçalarla tereyağı
•    Tuz & karabiber


•    Palamutları güzelce yıkayın tuzlayıp 10 dakika kadar bekleyin.
•    Fırın kabınıza palamutları yerleştirin, küp küp doğradığınız patates ve domatesleri üzerine serpiştirin.
•    Her bir balık parçasının üzerine küçük tereyağı parçaları koyun, defne yapraklarını da yerleştirip azıcık zeytinyağı ve karabiber ekleyin.
•    Kabınızın üzerini yağlı kağıtla kapatın.
•   180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Sonra üzerindeki yağlı kağıdı kaldırıp 5 dakika daha pişirin.

Mutlaka deneyin: Balık taco tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler