YAŞAM - YEME - İÇME

Marmelatlı kedi dili pastası tarifi

Evdeki malzemelerle en pratiğinden bir tatlı tarifi… Ayrıca evde haftalarca kavanozda duran reçelleri de kullanabilirsiniz. Okan Filizçay, bu tatlıyı yabanmersini dışında diğer meyvelerle de süsleyebileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
14.07.2025
Marmelatlı kedi dili pastası tarifi

1 su bardağı: 200 ml

Borcam ölçüsü: 28x19

 

  • Kedi dili (26 adet kullandım)
  • 1 su bardağı reçel ya da marmelat (evde çilek reçeli vardı onu kullandım. Damak zevkinize kalmış ama vişne gibi mayhoş tatlar daha çok yakışıyor)
  • Kedi dillerini ıslatmak için yaklaşık 1 su bardağı süt

 

Krema için:

  • 1 su bardağı şeker (reçel ya da marmelatınızın şeker oranına göre kremadaki şekeri azaltabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

Borcamın en altına kedi dilini sıralıyoruz. Ben çok yumuşamasını istemediğim için kaşıkla üzerlerine süt dökerek ıslattım, siz direkt süte batırıp da dizebilirsiniz. 

Reçeli kedi dillerinin üzerine sürüyoruz; damak zevkinize göre marmelat ya da reçel, size kalmış. Bu tatlıyı evde olanlarla yapıyoruz ne de olsa…

Reçellerin üzerine de kremamızın yarısını dağıtıyoruz.

Tekrar kedi dillerini ıslatıp dizip kalan kremayla üzerini kapatıyoruz.

Evdeki meyvelerle süslüyoruz.

 

Kremanın yapılışı: Vanilya ve yağ hariç tüm malzemeleri tencerede karıştırıp orta ateşte ocağa alıyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşmaya başlayınca ateşi kapatıp vanilya ve yağı ekliyoruz. Soğuduktan sonra kullanmadan önce mikserle çırpıyoruz. Tatlımızı birkaç saat dolapta dinlendiriyoruz. 

 

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler