YAŞAM - YEME - İÇME

Köz patlıcanlı kanepe tarifi

Patlıcanın tam zamanı! Ceren Demirel hem sağlıklı hem de çok lezzetli bir yaz tarifi paylaştı...

profil
Ceren Demirel
29.05.2021
Köz patlıcanlı kanepe tarifi

•    2 adet  patlıcan
•    2 diş sarımsak
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    ¼ limon suyu

Alt sosu için;
•    Süzme yoğurt
•    Dereotu
•    Ve kızarmış ekşi mayalı ekmek dilimleri


• Patlıcanları yıkayıp birkaç yerinden bıçakla deldikten sonra fırın tepsisine dizin ve 200C ısınmış fırının üst rafına yerleştirin. 15 dakikada bir yönlerini değiştirerek közleyin. 35-40 dakikada pişecektir.
• Patlıcanları kabuklarından soyup bir kaseye alın. Ezilmiş sarımsak, limon ve zeytinyağını da ekleyip bir çatal yardımıyla ezerek karıştırın.
•  Süzme yoğurt ve dereotunu da karıştırın.
•  Kızarttığınız ekmeklerin üzerine önce yoğurt sosunu sürün. Üzerine de patlıcan ezmesini ekleyin.

Bu çok hafif ve lezzetli bir atıştırma olacaktır. Afiyet olsun :)

Bonus: Bulgurlu köz patlıcan tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler