YAŞAM - YEME - İÇME

Kereviz salatası ve kereviz çorbası tarifi

Kerevizi sevdiren iki pratik tarifimiz var. Ceren Demirel kereviz salatası ve kereviz çorbasını püf noktalarıyla anlattı...

profil
Ceren Demirel
24.01.2021
Kereviz salatası ve kereviz çorbası tarifi

Kerevizin kokusundan rahatsız olanlar için en kolay tüketme yolu çiğ olarak tüketmektir. Böylece kokuyu daha az alacaklardır.

Malzemeler:

•    1 adet kereviz
•    1 adet yeşil elma
•    2 kaşık süzme yoğurt
•    1 diş sarımsak
•    Portakal kasesi
•    ½ limon
•    4-5 adet ceviz

Kereviz salatasının yapılışı

• Kereviz ve elmanın kabuğunu soyup rendeleyin.
• Üzerine limon suyunu sıkın ki kararmasın, sonra süzün.
• Süzme yoğurt, sarımsak püresi, ince kıyılmış cevizleri de ekleyip iyice karıştırın.
• İçi boşaltılmış portakal kaselerine salatayı doldurun.

Not: Portakal kasesi yapmak zor gelirse, yuvarlak kesilmiş portakal dilimleriyle de benzer bir sunum yapabilirsiniz.


Malzemeler:  (4 kişilik)

•    2 orta boy kereviz
•    2 orta boy patates
•    İsteğe bağlı olarak et ya da tavuk suyu
•    İnce kıyılmış kereviz yaprağı

Terbiye için:
•    1 kaşık un
•    ½ limon suyu
•    1 yumurta sarısı
•    ½ çay bardağı su

Yapılışı:
• Kereviz ve patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın. Tencereye alıp su ya da et/tavuk suyunu ve ince kıyılmış kereviz yapraklarını ilave edip sebzelerin yumuşamasını bekleyin.
• Bu arada çorbayı daha doyurucu hale getirmek isterseniz haşlanmış nohut ya da kuşbaşı et de ekleyebilirsiniz.
• Çorba kaynarken kenarda terbiyesi için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın. Çorbanın sıcak suyundan da 1 kepçe ekleyerek terbiyeyi ılıştırın. Ve çorbaya dahil edin.
• Son olarak 3-4 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatırken tuz & karabiber ve nane ekleyin.

Not: Acı seviyorsanız, çorba kaynarken 1 adet kuru kırmızı biber atın.

Bonus: Yoğurt çorbası nasıl yapılır?


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog