YAŞAM - YEME - İÇME

İstiridye mantarlı tereyağlı yumurta

Bu hafta İzem Armağan, herkesi mutlu edecek farklı pişirme yöntemleriyle mantarlı yumurta tarifi hazırladı. Hem pratik, hem de her keseye uygun...

profil
İzem Armağan
9.03.2018
İstiridye mantarlı tereyağlı yumurta

Bu tarifi hazırlarken aslında birçok pişirme yöntemiyle sizlere seçenek sunmak istedim. Bir kek yapmak için her zaman belli ölçülere ihtiyacınız vardır ama yemek yaparken bu ölçüleri değiştirebilir, farklı şeyler deneyebilirsiniz. Böylelikle dilediğiniz tat ve baharatları yemeğe ekleyebilir damak tadınıza göre şekillendirebilirsiniz. Siz yeter ki yapmak isteyin bırakın gerisini sihirli elleriniz halletsin. 

İstiridye Mantarlı Tereyağında Yumurta İçin Malzemeler

-2 adet yumurta 
-1/2 paket istiridye mantarı 
-3-4 dal taze kekik
-1 çay kaşığı toz kırmızı biber
-Tereyağı
-Tuz, karabiber
-Zeytinyağı

Mantarları diri diri sevenler için hazırlanışı 

1. Mantarları güzelce hafif ıslak bir bez yardımıyla ya da temiz mutfak fırçasıyla temizleyin.
2. İstiridye mantarlarını tavanın içerisinde 2 kaşık tereyağı ile güzelce kavurun. İçerisine 3-4 dal taze kekik yaprağını koyup aromasını almasını sağlayın. 
3. Yumurtaları dikkatlice içerisine kırıp sevdiğiniz kıvamda pişirin. Üzerine tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biberi serpiştirin. Servise hazır!

Mantarlı minik parçalar halinde sevenler için hazırlanışı

Bu yöntem ile görünüşten daha çok harmanlanmış bir lezzet elde edebilirsiniz.

1. Mantarları yemeklik doğrayıp üzerine zeytinyağı tuz karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek tencerede soteleyin.

2. Bir yandan yumurtayı bir kasede çırpın.

3. Çırptığınız yumurtayı karışımın içerisine ilave edere sevdiğiniz kıvamda pişirin.

Blondiechef’ten not: Eğer Mantarlarınız çok büyük ise tavanın içeresinde yeterli miktarda pişmeyebiliyorlar .Dilerseniz minik parçalara da bölüp, içerisine 1/2 çay bardağı su ilave edip bu şekilde tereyağı ile kızartabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog