YAŞAM - YEME - İÇME

Ispanak topları nasıl yapılır?

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için ıspanağı herkese sevdiren bir tarifimiz var. Ceren Demirel ıspanak topları yapmanın püf noktalarını anlattı.

profil
Ceren Demirel
5.01.2020
Ispanak topları nasıl yapılır?

Malzemeler:
•    1 paket donmuş ıspanak  
•    100 gr fındık ya da badem unu
•    Yarım bardak galeta unu
•    3 yumurta
•    ½ paket kabartma tozu
•    150 gr  parmesan & beyaz peynir karışımı
•    Sarımsak & soğan tozu
•    Tuz & karabiber

Yapılışı:
•    Donmuş ıspanağı kaynar sudan geçirip tel süzgeçte süzün. Tülbentle iyice sıkıp suyunu alın.
•    Kalan tüm malzemeyi ve ıspanağı bir kapta güzelce karıştırın.
•    Tek lokmalık yuvarlak toplar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
•    180C ısıtılmış fırında ıspanak topları güzelce kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

 

Önceki ve Sonraki
Haberler