YAŞAM - YEME - İÇME

İncirli cevizli etimek tatlısı

Tam da mevsimiyken incir ve cevizden oluşan bu tatlıya bayılacaksınız. Etimekten yapılan bu pratik tarifi ister sütlü şerbetle, isterseniz de normal şerbetle yapabilirsiniz. Okan Filizçay, artan kremayı incirli cup’lar olarak servis ettiğini söylüyor

profil
BT Ekip
7.09.2025
İncirli cevizli etimek tatlısı
  • 6-7 adet küçük boy incir
  • Yarım litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker (incirinizin tadına göre şeker miktarını artırabilirsiniz)
  • 1 paket toz vanilya
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • Etimek (7-8 adet yeterli)
  • Şerbet için 200 ml süt + 2 yemek kaşığı şeker

Şerbet için; sütü şekerle biraz ısıtıp soğumaya bırakıyoruz.

Un, şeker ve sütü tencerede karıştırıyoruz. Doğradığımız incirleri de atıp orta ateşte pişiriyoruz. (İncirleri kabuksuz kullanabilirsiniz)

Pişip yoğunlaşıp göz göz olunca ocaktan alıp cevizleri atıyoruz.

Etimekleri borcama dizip sütle ıslattıktan sonra üzerine incirli kremayı döküyoruz.

Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendiriyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler