EN ÇOK
OKUNAN
YAŞAM - YEME - İÇME

Hem evdekiler, hem misafirler için portakallı tart

Kış meyvelerinden C vitamini deposu portakalla tadına doyamayacağınız bir tart yapmaya ne dersiniz? İşte Vacilando şefi Özge Kırış’tan bir dilimiyle asla yetinmeyeceğiniz, lezzetiyle hem evdekileri sevindireceğiniz, hem de misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz portakallı tart tarifi…

Hem evdekiler, hem misafirler için portakallı tart

Tart Tabanı için:

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı çok soğuk su
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker (opsiyonel)

 

Kreması için:

  • 2 adet sıkmalık portakal
  • 1 adet kan portakalı
  • 4 adet yumurta
  • 60 gr. toz şeker
  • 25 gr. nişasta
  • 115 gr. tereyağı
  • Tart tabanı için olan bütün malzemeleri robotta birleşene kadar çekin.
  • İki yağlı kağıt arasında açın.
  • 180 derece fırında, üzerinde ağırlıkla 15 dakika ve sonrasında ağırlığı alıp 5 dakika pişirin.
  • Portakal kabuklarını rendeleyip bir kenara ayırın.
  • Portakalların suyunu sıkın ve ocakta kaynamayacak kadar ısıtın.
  • Yumurta, nişasta ve şekeri bir başka kapta çırpın.
  • Sıcak portakal suyunu karışımın içine döküp karıştırın ve tekrar ocağa alın.
  • Karışımı sürekli karıştırarak yoğunlaştırın ve baloncuk oluştuğunda ocaktan alıp karıştırın.
  • İçine tereyağı ve portakal rendesini ekleyip karıştırarak soğutun.
  • Pişmiş tart kalıbının içine döküp oda sıcaklığına getirin.
  • Üzeri kapalı şekilde bir gece dolapta soğutun.
  • Üzerini süsleyerek servis edin.
Önceki ve Sonraki
Haberler