YAŞAM - YEME - İÇME

Güveçte et sote tarifi

Güveçte et sote, sofranızın yıldızı olacak bir tarif... Ceren Demirel püf noktalarıyla paylaştı...

profil
Ceren Demirel
28.03.2021
Güveçte et sote tarifi

•    500 gr kuşbaşı dana eti
•    4-5 adet mini taze patates
•    100 gr arpacık soğan
•    2 adet havuç
•    1 bardak domates sosu
•    Taze kekik
•    2 kaşık tereyağı
•    2 bardak su
•    Tuz & karabiber


Bu tarifte döküm tencere kullanabilirsiniz. Eğer döküm tencere kullanacaksanız tüm hazırlık ve pişirmeyi aynı tencereyle yapabilirsiniz.

Eğer güveç kabı kullanacaksanız;


•  Eti ve tereyağını bir tencereye koyun ve orta ateşte et suyunu salıp azıcık çekene kadar pişirin.
•  Etler suyunu çekince etleri güveç kabına alın.
•  Üzerine kalan tüm malzemeyi ekleyin. Sebzeleri çok ufak doğramayın ki dağılmasın.
•  Damak tadınıza göre baharatlandırın.
•  Güveç kabınızın üzerini yağlı kağıtla kapatın.
• 160C’de 40-45 dakika pişirin. Servis ederken üzerine maydanoz kıyarak da renkli ve lezzetli bir görüntü sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun...

Bonus: Ev yapımı Adana kebap tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler