YAŞAM - YEME - İÇME

Ev yapımı Adana kebap tarifi

Kebap yemek için genelde lokantaya gitmeyi tercih ederiz. Hatta güzel salata ve mezeleriyle, kalabalık bir sofrada muhabbetle olanı en güzelidir ama karantinada durum malum. Her şey evde... Sizinle ev yapımı kolay bir kebap tarifi paylaşıyorum.

profil
Ceren Demirel
09.01.2021
Ev yapımı Adana kebap tarifi

•    300 gr kuzu kıyma
•    250 gr dana kıyma
•    3 diş sarımsak (kıyılmış) (isteğe bağlı)
•    1 tatlı kaşığı acı biber salçası
•    Maydanoz (kıyılmış)(isteğe bağlı)
•    Tuz & karabiber
•    2 yemek kaşığı sıvıyağı
•    Yassı şiş


•  Tüm malzemeyi bir kaba koyup güzelce yoğurun ve buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakın.
•  Yassı şişe, eti yaya yaya dizin.
•  Fırını 200°’ye fansız ayarlayın.
•  Fırın telini güzelce yağlayın. Kasaptan kuyruk yağı da alabilirsiniz bu yağlama için... Bulamazsanız tereyağı kullanın.
•  Etleri tele dizin ve fansız 200° fırında pişirin.
•  Pişirirken telin altına mutlaka tepsi de yerleştirin, etten akan yağ oraya aksın.
• Yanında sumaklı pul biberli soğanla, bulgur pilavıyla ya da lavaşla afiyetle tüketin.

Not: Etin yağının akacağı tepsiye ben domates & biber & soğan yerleştiriyorum. Etin yağıyla onlar da lezzetlenip pişiyorlar. Afiyet olsun!

Bonus: Ev yapımı hamburger tarifi


Önceki ve Sonraki
Haberler